Amerikai légióst igazolt a Kaposvár

Derek Jackson a 2022/2023-as idényt a portugál élvonalbeli Lusitania csapatában töltötte.

A Kometa Kaposvári KK közleménye:

Szerződést kötöttünk az 1991-ben született amerikai Derek Jacksonnal, az irányító a 2022/2023-as idényt a portugál élvonalbeli Lusitania csapatában töltötte.

Derek Jackson személyében amerikai irányítót igazoltunk, ő lesz a férfikosárlabda NB I./A csoportjában szereplő csapatunk, a Kometa Kaposvári KK egyik irányítója. A 187 centiméter magas karmester 1991-ben született Clevelandben, egyetemi éveit a Central Michigan és a Kent State egyetemeken töltötte, utóbbin 2015-ben végzett. Első profi éveit Ausztriában töltötte, ahol 2016-ban bajnok, 2017-ben ezüstérmes lett. Ebben az esztendőben a liga legjobb védőjének választották meg.

Ezt követően Finnországban, majd Svájcban kosárlabdázott, a 2022/2023-as idényt pedig a portugál élvonalbeli Lusitania csapatában töltötte. Itt harmincnégy mérkőzésen 13,6 pontot (negyvenhét százalékos mezőny-, harminchárom százalékos tripla- és hetvenhét százalékos büntetőszázalékkal), hat gólpasszt és 2,5 labdaszerzést átlagolt. Utóbbi két mutatóban a portugál bajnokság legjobbjának bizonyult.

Derek Jackson a 6-os mezszámban fog játszani a Kometa Kaposvári KK együttesében.

 

 

Fotó, slide: delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus