Andrea Trinchieri is tart előadásokat az V. Nemzetközi Kosárlabda Konferencián

Újabb neves szakemberrel bővült az előadók sora.

„Kiválóság a kosárlabdázásban” (Excellence is Basketball) a címe az V. Nemzetközi Kosárlabda Konferenciának, amelyre 2024. január 22-23-án kerül sor Pécsett, a Nemzeti Kosárlabda Akadémián. A célkeresztben ismét a sporttudomány lesz, az előadók listáján pedig a kosárlabdázás több kiválósága is szerepel: elfogadta a meghívást az 55 éves olasz edző, Andrea Trinchieri is! - adta hírül a hunbasket.hu.
 
Olaszország egészen kiváló, hatalmas tudással felvértezett, karizmatikus edzőket ad kosárlabdában (is), elég ha Ettore Messinára, Sergio Scariolóra, vagy éppen Andrea Trinchierire gondolunk. Az első pécsi konferencián felvételről beszélt a jelenlévőkhöz a négyszeres Euroliga-győztes Messina, az ötödiken, 2024. január 22-23-án pedig személyesen lesz itt a Nemzeti Kosárlabda Akadémián a spanyol férfi válogatottal világ- és Európa-bajnok Scariolo, valamint Trinchieri is!
 
Az 55 éves Andrea Trinchieri Milánóban született, és 1998-2004 között az Olimpia Milano másodedzője volt. A későbbiekben vezetőedzőként többek között olyan csapatokat irányított, mint az orosz UNICS Kazan, amellyel 2014-ben Orosz Kupát nyert, a német Brose Bamberg, amelyet háromszor vezetett bajnoki címig (2014/2015, 2015/2016, 2016/2017), a szerb Partizan Belgrad, amellyel kétszer lett Szerb Kupa-győztes (2019, 2020), továbbá 2019-ben megnyerte az ABA Liga Szuperkupát, valamint a Bayern München, amelyet kétszer vitt Német Kupa-elsőségig (2021, 2023).
 
– Nagy öröm számomra, hogy részt vehetek a közelgő konferencián, ugyanis elkötelezett híve vagyok a kosárlabda akadémiáknak, a Pécsett működő Nemzeti Kosárlabda Akadémiáról, az ott zajló munkáról pedig csak jót hallottam. A konferencia címe találó: Kiválóság a kosárlabdázásban! – fogalmazott a 2014-ben az Európa Kupa, valamint kétszer (2010, 2011) az olasz bajnokság legjobb edzőjének választott Andrea Trinchieri. – A tudomány egyre jelentősebb szerepet tölt be a sportágban. A legfontosabb cél manapság az, hogy az edzőknek a mai kosárlabda-specifikus tudást és a tudományt úgy kell felhasználniuk, hogy ennek köszönhetően a leghatékonyabban dolgozhassanak.
 
A FIBA Europe Coaching Certificate program előadója, Andrea Trinchieri az V. Nemzetközi Kosárlabda Konferencián két gyakorlati és egy elméleti előadást is tart, továbbá részt vesz egy kerekasztal-megbeszélésen is, amelynek témája: „Hatékony kommunikáció az edzői stábon belül”.
 
A konferenciára, amely a Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ szervezésében 2024. január 22-23-án kerül sor Pécsett, a Nemzeti Kosárlabda Akadémián, mindenkit nagy szeretettel várunk! A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött: jelentkezni a KSMK oldalán (ksmk.hu) egy regisztrációs űrlap kitöltésével lehet.

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Fotó, slide: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus