Átigazolási érdekességek az NBI/B. Piros csoportjából

Több korábbi A-csoportos, sőt válogatott játékos kezdi meg a szezont a második vonalban.

A bajnokság 8. helyén végzett Ceglédi KE több ismert játékos (Olasz Ádám, Orgona Gergő, Dragasevic Veljko, Dominik Herendic) mellett Csorvási Milánnal erősítette meg a centerszekcióját. A Phoenix-MT Fót már korábban bejelentette, hogy Markovics Luka és Juhos Levente is a Piros csoport 10. helyén végzett gárdában folytatja.

Az Óbudai Kaszások több fiatal játékos (Balázsi Soma, Kármán Domonkos, Pollák Balázs) mellett Lakosa Ákost és 35 éves, korábbi bajnok, kupagyőztes és felnőtt válogatott Supola Zoltánt szerezte meg. 

A friss feljutó Miskolci EAFC gárdája Czirbus Józseffel erősített, aki Jászberényből távozott. A BKG Príma SE színeiben folytatja pályafutását Nshimba Joel, illetve egy amerikai erőcsatárt, Maizen Fausett-et is igazoltak, aki az előző szezonban az NCAA első osztályában 12 pontot és közel 7 lepattanót átlagolt. 

A várhatóan idén is feljutásért küzdő PVSK-Veolia új sportigazgatója a sokszoros válogatott Tóth Norbert lett, a szakmai munkát pedig Szrecsko Szekulovics irányítja majd. A gárda megtartotta Horti Bálintot, Halász Ákost, Antóni Csanádot és Bíró Olivért is, melléjük érkezett Plézer Gábor, Mokánszki Máté, Frank Áron és a légiós, Ognjen Micsovics is. 

A MAFC is bevallottan a feljutást célozza meg (a csapat neve várhatóan Újbuda MAFC-ra módosul), a tavaly 4. helyen végző gárda kerete alig változott - a liga rettegett magasember-sorát például sikerült egyben tartani. A komoly A-csoportos rutinnal rendelkező Tóth Péter a Zöld csoportba távozott a Dávid Kornél Akadémiához, a több poszton bevethető Katona Bence érkezett a csapathoz. 

A Vasas Akadémia egy komoly veszteséget volt kénytelen elkönyvelni, a veterán Moravcsik Áron visszavonult - a keret nagyrészét együtt tartották, többek között marad az Andrássy Géza, Bagó Martin, Medve Máté alkotta mag is. 

Az A-csoportból kiesett Hübner Nyíregyháza BS Bus Ivánnal és Völgyi Marcellel egyezett meg, emellett a kispadon erősített egy sokszoros válogatottal: Horváth Ákos lett a gárda új vezetőedzője. Edzői vonalon további fontos hír, hogy a rutinos Merim Mehmedovics irányítja majd a klub utánpótlás-képzését. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus