Az NKA Universitas Pécsnél már a következő szezon csapatát építik

Kollár Bence két, Bor Gábor három éves szerződést írt alá.

Az NKA Universitas Pécs közleménye:

Az NKA Universitas Pécs igyekszik megtartani az értékeit, ennek jegyében ma délután két játékosunk is aláírta szerződését: Kollár Bencével két, Bor Gáborral három éves kontraktust kötöttünk. Mindkettejükkel a jövőt építjük A-csoportos csapatunknál!

Bár a 2023/2024-es szezon még javában tart, csapatunk pedig a Szolnok elleni negyeddöntős párharcra készül, ezzel párhuzamosan már megkezdtük a következő idény, illetve évek keretének kialakítását. Ennek jegyében ma két játékossal is szerződést kötöttünk: aláírt Kollár Bence és Bor Gábor is.

A 22 éves Kollit nem kell bemutatni szurkolóinknak, hiszen az előző szezonban nagyon sokat tett azért, hogy most az A csoportban, a legjobbak között szerepelhessen a csapatunk. A jelenleg is zajló idényre sajnos rányomta a bélyegét egy egészségügyi probléma, de továbbra is hiszünk benne, hogy Bence az élvonalban is tud nekünk segíteni, hasznos tagja lesz az NKA Universitas Pécsnek, és a rá jellemző harcossággal, akarással ebben a mezőnyben is megállja a helyét.

– Nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen szezon után is számít rám a csapat, és megkapom a bizalmat – fogalmazott kétéves szerződése aláírása után Kollár Bence. – A következő idényben nagyon szeretném bizonyítani, hogy érdemes velem számolni, meg akarom hálálni ezt a lehetőséget, amit ezzel a szerződéssel kaptam! Várom a nyarat, amely során tökéletesen fel szeretnék készülni mind fizikálisan, mind mentálisan, és persze még inkább várom a 2024/2025-ös szezon rajtját, remélem, már én is hozzá tudom tenni a magamét a csapat eredményes szerepléséhez.

A mindössze 18 éves Bor Gábor ebben a szezonban már a felnőtt csapatunkkal edzett, egy Belgrádban megrendezett felkészülési mérkőzésen pedig pályára is lépett. Az U20-as bajnokságban óriási szerepe volt abban, hogy Akadémiánk együttese az élen zárta az alapszakaszt, tehetségére pedig a korosztályos válogatottban is felfigyeltek, legutóbb meghívták az U20-asok székesfehérvári összetartására.

– Életem első profi szerződését írhattam most alá, aminek természetesen nagyon örültem, picit talán remegett is a kezem – mondta Bor Gábor. – Úgy érzem, ez elismerés és nagy felelősség is egyben. Bajáról érkeztem ide, az ötödik szezonomat töltöm a Nemzeti Kosárlabda Akadémián, és az, hogy hároméves szerződést kötöttek velem az A-csoportos felnőtt csapatnál, jelzi, a legjobb döntést hoztam, amikor idejöttem. Egy lépéssel megint közelebb kerültem a céljaimhoz!

Sportigazgatónk, a férfiszakág vezetője, Csák Magdolna nagyon örül annak, hogy két olyan fiatal játékossal kötöttünk szerződést, akik már évek óta Akadémiánk rendszerében dolgoznak, pontosan tudják, hogy a továbbiakban is sokat és nagyon keményen kell edzeniük ahhoz, hogy elérhessék céljaikat, és A-csoportos kosárlabdázókká váljanak.

– A legfontosabb az, hogy továbbra is folyamatosan erősödnünk, fejlődnünk kell, szezonról szezonra előrébb kell lépnünk, ezzel párhuzamosan pedig be kell építenünk az Akadémiánkról érkező tehetségeket! Semmi sem befolyásolhatja a stratégiánkat, sem szabálymódosítások, sem eredménykényszer! – mondta Csák Magdolna. – A Kollár Bencével és Bor Gáborral kötött szerződés bizonyítja, hogy továbbra is járjuk a saját utunkat, ragaszkodunk a céljainkhoz és az értékeinkhez! Bence az előző szezonban meghatározó játékos volt, számunkra ő egy nagy reménység, nem volt kérdés, hogy számítunk rá a jövőben. Hiszünk benne, teli vagyunk várakozással vele kapcsolatban, szeretnénk látni, ahogy az A csoportban is bizonyít. Gábor a következő generáció egyik legnagyobb tehetsége, aki tisztában van vele, hogy nagyon sok munka vár rá a folytatásban, de ő ebben maximálisan partner, egy remek személyiséggel megáldott igazi sportember. Biztosak vagyunk benne, hogy a szerződése által biztosított hároméves ciklus alatt el fogja érni azt, hogy felnőtt A-csoportos játékos váljon belőle!

Sok sikert és jó (sok) munkát kívánunk mindkét játékosunknak a következő évekre az NKA Universitas Pécsnél!

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Fotó, slide: nkapecs.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus