Bodnár Péter a FIBA Versenybizottságának egyik alelnökévé választották

Ilyen rangos pozíciót hosszú évtizedek óta nem töltött be magyar sportdiplomata a világszövetségben.

A Hunbasket.hu számolt be róla, hogy Andreas Zagklis, a FIBA főtitkára pénteken tájékoztatta a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségét, hogy Bodnár Péter főtitkárt a FIBA Central Board a Versenybizottság egyik alelnökévé választotta a 2023-2027-es ciklusra. Ilyen rangos pozíciót hosszú évtizedek óta nem töltött be magyar sportdiplomata a világszövetségben.
 
2019-ben sportdiplomáciai áttörésként könyveltük el, hogy Kassai Ervin Technikai Bizottságból 1995-ben történt leköszönését követően Magyarország 24 év után újra közvetlen képviseletet szerzett a FIBA-ban Bodnár Péter 3x3 szakbizottságba történő megválasztásával. A sportdiplomáciai kapcsolatok erősödésének szinte azonnal kézzelfogható eredményei voltak: pár hónap múlva bejelentették, hogy Magyarország 2020-ban 3x3 olimpiai selejtezőt rendezhet (ami a COVID miatt 2021-re tolódott), majd a FIBA története során először Magyarország három egymást követő évben (2021, 2022 és 2023) két női és egy férfi világbajnokság rendezési jogát nyerte el.
 
Az új FIBA Versenybizottság alelnöki pozíció, valamint a 2024-es FIBA Női Olimpiai Selejtező Tornák sorsolásának és az egyik selejtező torna rendezési jogának megszerzése azt mutatja, Magyarország helyzete továbbra is erős és stabil a nemzetközi kosárlabdázás térképén.

fotó, slide: Girgász Péter/MKOSZ

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus