Csoportelsőként zárt Konstancában férfi 3x3-as válogatottunk

Dánia legyőzésével lett meg az első hely, folytatás ma délután Spanyolország ellen.

A Hunbasket összefoglalója:

Második napjához érkezett a konstancai 3x3-as Európa-bajnoki selejtező, elsőként férfi válogatottunk lépett pályára Dánia ellen a D csoport első helyéért. Mivel mind a dánok, mind a mieink legyőzték a cseheket és Bulgáriát is, ezért a továbbjutás kérdése már tegnap eldőlt ebben a csoportban – az egyetlen nyitott kérdés az volt, melyik együttes kapja a B csoportot nyerő briteket, illetve a mögöttük végző spanyolokat.

A dánok kapták el jobban a rajtot, az első percekben 5-3-as vezetésre tettek szert. Ivosev 1+1-es játékával egyenlítettünk, három perc telt el ekkor a találkozóból. Ivosev egy szép „oldalralépős” duplát is elsüllyesztett, amivel már a mieinknél volt az előny, féltávnál 7-6-os magyar vezetést mutatott az eredményjelző. Kelemen közelijével 9-6-ra léptünk el, a dánok ekkor főként távolról próbálkoztak, javarészt sikertelenül. 10-6 után azonban három támadásból három duplát is beszórtak, így kettő perccel a vége előtt nagyot fordult a mérkőzés képe, immáron a magyaroknak kellett kapaszkodniuk (10-12). Ezt Ivosev kosarával, majd Demeter kintijével rövid időn belül abszolválták is, visszavéve a vezetést (13-12). Izgalmas végjáték kerekedett, 13-13-nál ismét Demeter volt eredményes kintről, ám a dánok egy roppant nehéz helyzetből elengedett bravúros távolival egyenlítettek. Egy-egy kosár esett még mindkét oldalon, a 16-16-os eredmény azt jelentette az idő lejártakor, hogy hosszabbítás fog dönteni a csoportelsőségről.

A 3x3 szabályai szerint az a csapat nyeri a hosszabbítást, amely elsőként szerez kettő pontot – ez lehet egy dupla, vagy két „egyes” is. Nos, Demeter nem bízta a véletlenre, ugyanis egy gyönyörű távoli találattal hamar bebiztosította a magyar sikert – egyúttal a csoport első helyét is. Ezzel eldőlt, hogy a mieink a spanyolokkal küzdenek meg a negyeddöntőben, 15:55-ös kezdéssel.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Forrás, fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus