Dramicanin Kecskeméten folytatja

A Jászberényből jól ismert Rastko Dramicanin a KTE-Duna Aszfalt új játékosa.

A ktekosar.com beszámolója:

Ismert légiós érkezik a KTE-Duna Aszfalt játékoskeretébe. A 30 éves szerb játékos 2011 és 2016 között kosárlabdázott Magyarországon, a Jászberény alapembere volt, a 2016-2017-es szezonban pedig a szlovák Prievidzát vezette bajnoki elődöntőbe.

Dramicanin megítélése a Magyarországon töltött idő alatt igen pozitív volt. Intelligens, okos, gyorsan döntő, keveset hibázó és lojális játékosként tartotta őt számon a magyar kosaras közvélemény. Olyan erények ezek, amelyek fontosak a KTE-Duna Aszfalt számára. No, és persze azt sem szabad elfelejteni, hogy az itt töltött 5 év alatt a szezonátlaga pontban 17,5, VAL-ban 24,5 volt.

Az előző szezonban a Prievidzának volt 2 BL-meccse, ott Dramicanin a csapata legjobbjaként 27 perc alatt 14 pontot átlagolt, emellett 6,5 lepattanója és 1,5 gólpassza volt. Aztán az Euro Cup-ban folytatta a csapat, itt 11 mérkőzésem 30 perces átlaggal 13,3 pont, 4,7 lepattanó és 2 gólpassz volt a mutatója. A szlovák bajnokság 45 mérkőzésén Dramicanin 26 percet töltött pályán átlagosan, 13,6 pont, 5 lepattanó és 1,8 gólpassz volt az átlaga.

Külön figyelemre méltó a triplamutatója: a BL-ben 43 %, az EC-ben 35 %, a bajnokságban 42 % pontossággal dobott távolról.

Forray Gábor vezetőedző jól ismeri Dramicanin-t jászberényi időszakából, mint ahogy jól ismeri a KTE-Duna Aszfalt új játékosát Marko Derasimovic is, ők gyermekkoruk óta baráti kapcsolatban vannak.

„A keret nagy része együtt maradt, Ivosev helyére kerestünk egy hozzá hasonló kaliberű játékost – mondta újdonsült játékosunkról Forray Gábor. – Dramicanin négyes és ötös poszton is bevethető, ha a helyzet éppen úgy kívánja. Sok pont van benne, jól dob kintről. Nem mellesleg nagyszerű ember, bízom benne, hogy beválik majd.”


Forrás - ktekosar.com
Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus