Edzőváltás Sopronban

Dzunics Braniszlav távozik. 

fotó: Wölfinger Béla / sakc.hu

A sakc.hu közleménye:

Amint azt a tegnapi, Kecskemét elleni mérkőzés utáni nyilatkozatából is sejteni lehetett: távozik csapatunktól az eddigi szakvezető, Dzunics Braniszlav.

Pojbics Szabolcs, klubunk ügyvezetője arról tájékoztatta honlapunkat, hogy a klub közös megegyezéssel szerződést bontott a szakemberrel. Csapatunk 2 győzelem mellett 7 vereséggel a bajnoki tabella 12. helyén szerénykedik. Legutóbbi 6 mérkőzésünket – köztük ráadásul négyet hazai pályán – elveszítettük. Ügyvezetőnk kiemelte: a szezon eddig eltelt részében rengeteg nehézséggel kellett megküzdeni a csapatnak. Itt elsősorban a szinte példátlan sérüléshullámra gondolt, ugyanakkor sajnos több mérkőzésen is úgy tűnt: nincs meg a megfelelő összhang a szakvezető és az egészséges játékosok között. Az is kétségtelen, hogy a sok sérülés miatt néhány játékosra a szokottnál jóval nagyobb teher hárult, és folyamatosan kellett újonnan érkező kosarasokat beépíteni, de a mutatott játékon nem nagyon látszott az előrelépés, a fejlődés, a több tudatosság. Ebben nyilván megvan a szakvezetés felelőssége, ugyanakkor nyilván a játékosoké is.

Mindent egybevetve ebben a több szempontból is nehéz helyzetben vezetőségünk azt a megoldást találta leginkább célravezetőnek az előrelépés érdekében, ha vált a kispadon. Klubunk közös megegyezéssel szerződést bontott Dzuniccsal, akinek sok sikert kívánunk a jövőbeli pályafutásához. A szerdai, az Oroszlány elleni idegenbeli találkozóra Dzunics segítője, Bors Miklós készíti majd fel a csapatot. Utána a válogatott vb-selejtezői miatt három hetes szünet következik a bajnokságban, amely alatt próbáljuk rendezni a sorokat…

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus