Egykori szolnoki irányító a 2 millió dolláros torna győztesei között

Aaron Craft mellett egy anno Debrecenben is megforduló center is a győztes keretében volt - a vesztesnél egy másik, Szolnokról idő előtt távozó hátvéd lépett pályára.

Megrendezték az idei The Basketball Tournamentet, amely 2014 óta létezik, és arról híres, hogy a győztes gárda viszi az összes pénzt, nem kevesebb, mint 2 millió dollárt.

Az idei döntőben az Ohio State (Carmen's Crew) és a Marquette (Golden Eagles) egyetem egykori játékosaiból összeállított csapatok jutottak be a döntőbe, a finálét pedig a Carmen's Crew nyerte 66-60 arányban. A végjátékra még a Golden Eagles fordult előnnyel (58-60), de Jeff Gibbs, Jon Diebler és William Buford kosaraira nem érkezett válasz a túloldalról, így győzött végül a Buford mellett leginkább David Lighty által vezetett együttes, amely az elődöntőben azt az Overseas Elite-et verte, amely megalakulása óta először kapott ki a TBT-n.

Érdekesség, hogy a győztesnél és a vesztesnél is játszott egy-egy hátvéd, akik nem is olyan régen megfordultak a Szolnoki Olaj KK-nál. Az azóta Franciaországban és főleg Olaszországban kiváló szezonokat produkáló Aaron Craft a győztesnél fix kezdőként, míg az előző idény közben hirtelen távozó Andrew Rowsey a vesztesnél csereként szerepelt a torna során - előbbi járt jobban. A Carmen's Crew-nál ott volt a keretben az egykor Debrecenben pattogtató Dallas Lauderdale is, de hozzá kell tenni, hogy egyik meccsen sem lépett pályára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus