Elkészítették a 2021-es Eb selejtezős kalapjait

A magyar válogatott a hatodik négycsapatos kalapban található, összekerülhet a szlovén-görög-horvát-orosz négyes egyik tagjával, de szembejön az olasz-lett-török-ukrán válogatott egyike is.

A FIBA honlapján tette közzé a kalapokat, amelyek alapján július 22-én, hétfőn 12:15-kor a müncheni reptéren kisorsolják az Eb-selejtezős csoportokat. A kalapokat az aktuális világranglista alapján állították össze,

A magyar válogatott a hatodik kalapba került Hollandia, Észak-Macedónia és Bosznia-Hercegovina csapatával, így velük nem kerülhet össze. 

A FIBA tájékoztatása szerint a végső csoportok úgy állnak össze, hogy az 1-4-5-8-as kalapból, illetve a 2-3-6-7-es kalapból sorsolnak ki 4-4, egyenként négycsapatos csoportot, azaz a mi négyesünk a 2-3-7-es kalapból kerül majd ki - annyi kitétel van, hogy a négy rendező ország is selejtez, és ők nem kerülhetnek egy selejtező csoportba. 

A csoportokban mindenki oda-vissza játszik mindenkivel összesen hat mérkőzést, és az első három helyezett jut ki az Európa-bajnokságra - kivéve, ha egy csoportban rendező ország is van, mivel ők biztosan kijutnak. Ebben az esetben a rendező és a két másik legjobb mérleggel végző gárda kvalifikálja magát - ez minket csak abban az esetben érint, ha Olaszországgal sorsolnak össze, a többi három rendezőt biztosan elkerüljük. 

A leendő ellenfelek:

2-es kalap: Szlovénia, Görögország, Horvátország, Oroszország.

3-as kalap: Olaszország, Lettország, Törökország, Ukrajna.

7-es kalap: Észtország, Bulgária, Svédország, Ausztria.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus