Európa legjobb edzőitől tanult a DEAC stábja

Kovács Adrián és Justinas Spokas Euroliga-győztes és Európa-bajnok vezetőedzőktől tanulhatott a spanyol továbbképzésen.

A DEAC honlapjának híre:

Kovács Adrián és Justinas Spokas Valenciában jártak, a SportCoachAcademy nemzetközi edzői kurzusán, ahol olyan neves és elismert szakemberek is részt vettek, mint a kétszeres Euroliga-győztes Dimitrios Itoudis, vagy a Sacramento Kings másodedzője, Igor Kokoskov. Vezetőedzőnket az ötnapos rendezvény tapasztalatairól kérdeztük.

- A kurzus alapvető célja, hogy a spanyol szövetség legmagasabb edzői képesítésénél még egy szinttel feljebb lépjünk. Több, mint 22, nemzetközi szinten is elismert edzővel dolgozhattunk együtt. A rendezvény hatalmas pozitívuma volt, hogy az előadásokon kívül is bármikor kontaktba kerülhettünk a szakemberekkel, amikor csak idejük és energiájuk engedte, készséggel álltak rendelkezésünkre. - kezdte a Debreceni Egyetem trénere. 

Arra a kérdésre, hogy személyesen miben fejlődött a legtöbbet, a következőt felelte:

- Nekem az volt a legfontosabb, hogy személyesen is megismerjem ezeket a rendkívül magasan kvalifikált, nagy formátumú embereket, és kikérjem a részletes véleményüket bizonyos szakmai dolgokban. Az idei csapat szempontjából is úgy érzem, építő jellegű volt az összejövetel, hiszen például friss igazolásunk, Lluis Costa Martinez több korábbi edzője is jelen volt, így róla is sok szó esett. Másodedzőmmel, Justinas-sal ugyan már régebbről ismerjük egymást, de igyekeztünk kihasználni a lehetőséget, hogy ennyi időt együtt tölthetünk. Óriási lehetőség ez a hazai edzőközösség számára, hiszen nem mindennap kerülhetünk közeli kapcsolatba ilyen tapasztalt, sikeres edzőkkel – zárta gondolatait Kovács Adrián.

fotó: deacbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus