Góbi Marcell marad Fehérváron

Az Alba Fehérvár saját nevelésű játékosa élete első profi szerződését írta alá.

Az Alba Fehérvár közleménye:

Aláírta élete első profi szerződését Góbi Marcell. A 20. életévét májusban betöltő, saját nevelésű bedobónk 2024 nyaráig szóló szerződést kötött klubunkkal. A fiatal kosaras két éve, a 2020-21-es szezont megelőzően edzett először az Alba felnőtt csapatával, a folytatásban is gyakran tréningezett az első csapattal. A tavasszal mutatkozott be az NB I-ben, a bajnok Falco ellen.

- Örülök, hogy az Albában folytathatom. Az egyesület kétéves szerződést ajánlott, amit boldogan fogadtam el. Hat évvel ezelőtt, a Gáz utcában kezdtem a pályafutásomat, remélem, még sokáig magamra ölthetem a kék-fehér szerelést. Két éve, a nyári felkészülés kezdetén gyakoroltam először a felnőttekkel gyakoroltam, de az első mérkőzésre az első csapatban idén tavaszig várnom kellett. A bemutatkozásomra április 9-én kerül sor, a Falco ellen Szombathelyen, ezen kívül még hatszor kaptam lehetőséget. A szezonban többször éltem át nagyszerű pillanatokat, az U20-as bajnokságban a Paks ellen 47 pontot dobtam a szezon első meccsén. A felnőttek között a legkedvesebb számomra az, hogy a playoff első körében, 3-0-s söpréssel vertük a Sopront a rájátszásban, nagyon együtt volt a csapat, mindenki küzdött egymásért. Szomorú pillanat volt az U20-as bajnokságban, hogy lecsúsztunk az országos döntőről, a felnőtt bajnokságban pedig az elődöntő utolsó meccsén, a Falco elleni hosszabbításos, kétpontos vereség. Összességében hagyott kívánnivalót maga után a szezonom, a sérülések miatt, annak persze örülök, hogy bemutatkozhattam az NB I-ben.

A fiatal tehetség úgy gondolja, a játék minden területén nagyon sokat kell fejlődnie, legyen az fizikális, mentális vagy technikai elem.

- Az Albában egyre nagyobb szerephez szeretnék jutni, hosszú távon pedig meghatározó játékos lenni Magyarországon, valamint nagyszerű lenne az elkövetkező években bemutatkozni a nemzeti csapatban. Annak különösen örülök, hogy életem első, profi szerződését ott írhattam alá, ahol kosárlabdázni kezdtem, továbbá apukám komoly sikereket ért el, innen vonult vissza élsportolóként, valamint jelenleg is az Albánál dolgozik.

 

Fotó, slide: albakosar.hu

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus