Hivatalos: Wittmann Krisztián jövőre is marad Kecskeméten

A következő szezonban is ő lesz a KTE csapatkapitánya.

ktekosar.hu közleménye:

Megállapodás született a KTE-Duna Aszfalt vezetősége és Wittmann Krisztián között, így eldőlt, hogy a következő évben is a válogatott korábbi irányítója lesz a KTE-Duna Aszfalt csapatkapitánya. A 33 éves játékos a nyolcadik szezonját kezdi majd meg Kecskeméten. Huszonnégy esztendősen érkezett a városba, s egy hároméves szolnoki kitérőt leszámítva városunkban játszott, ahol mára otthonra is lelt. Wittmann Krisztián rengeteget tett a kecskeméti kosárlabdázásért, méltán vált a klub ikonikus alakjává.

-Eldőlt, hogy jövőre is Ön lesz a KTE-Duna Aszfalt csapatkapitánya. Milyen érzésekkel írt alá?

- Boldog vagyok, hogy jövőre is a csapatot erősíthetem. A tárgyalás elég rövid volt, sőt, nem is igazán nevezném tárgyalásnak. Szó esett arról, hogy a klub szeretné, ha maradnék, illetve jeleztem, hogy nekem is ez a szándékom. Elég gyorsan sikerült megállapodni, a családommal jól érezzük magunkat. Számomra nem volt kérdés, hogy jövőre is itt folytatom.

- A következő lesz a nyolcadik szezonja Kecskeméten, ez pedig nem kevés idő. Mi motiválta abban, hogy elfogadja a klub ajánlatát?

- Többször hangoztattam, hogy nagyon jól érezzük itt magunkat. Amikor 2009-ben idekerültem, mindenki pozitívan fogadott, ez pedig azóta is töretlen. A csapaton belül kiváló a légkör, a vezetőséggel és a szurkolókkal is jó a kapcsolatom, rendkívül családias a hangulat Kecskeméten. Számomra ez nagyon szimpatikus, ez az oka annak, hogy már ilyen hosszú ideje itt vagyok. Nem is tervezünk a közeljövőben elmenni, itt szeretnénk letelepedni. De emellett igen fontos szempont volt a döntésemben az állandóság, a kiszámíthatóság és a bizalom. A vezetőségben és az edzői poszton sem cserélődnek az emberek évről-évre, sokkal inkább jellemző a klubra a tudatos építkezés. Szimpatikus, hogy a vezetők inkább hosszú távra terveznek.

- A klub céljai között szerepel a fiatalok tudatos fejlesztése, nevelése, sportkarrierjük megalapozása. Hogyan látja a helyzetüket?

-A fiatalok között minden évben van valaki, aki feltűnik az A-csoportban. A Kecskeméti Kosárlabda Akadémia kiváló műhely, szerintem a jövőben még több olyan játékos lesz, aki odaérhet a felnőttek közé. Pozitívan tekintek arra a folyamatra, ami elkezdődött Kecskeméten.

- Rengeteg tapasztalattal rendelkezik, több klubban megfordult már, nemzetközi szinten is nagy rutint szerzett. Meghallgatják a fiatalok?

- A rutint átadni nem egyszerű, sokkal inkább meg kell élni bizonyos helyzeteket. Vannak persze olyan szituációk, amelyeket utólag meg lehet beszélni, de előre felkészülni egy-egy pillanatra nehéz. Minden ember más, mindenki máshogy reagál egy-egy helyzetre. Ha valakinek problémája van, vagy akad olyan helyzet, amit nem tud kezelni, akkor szívesen meghallgatom. De ezt nyilván a fiataloknak kell kezdeményezniük. Ha van, amiben úgy érzik, hogy tudok segíteni, szívesen teszem.

- Nem kérdés, hogy nagy népszerűségnek örvend a fiatalok körében, sokaknak Ön a példaképe. Hogyan kezeli ezt a helyzetet?

- Örülök és számomra nagy megtiszteltetés, hogy sokaknak vagyok a kedvence. Főleg a gyerekekkel vagyok elfogult, próbálok mindenkire időt szakítani, odamegyek hozzájuk a meccsek után, hogy összeüssük a tenyerünket, vagy adjak autógrammot. Tudom, hogy ez nekik nagy élmény. Amikor én voltam kissrác, alig vártam, hogy találkozzam a példaképeimmel, és hogy kapjak egy aláírást. Szerintem ez egy természetes folyamat, s ez a jövőben is így lesz. Remélem, hogy a későbbiekben közülük nagyon sokan lesznek kosárlabdázók Kecskeméten.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus