Így látta Okorn és a Falco magyar válogatott magja a BL-selejtezőt

A Falco vezetőedzője szerint okosabban kell játszaniuk a visszavágón - Váradiék úgy készülnek, hogy nyerni akarnak Nagyváradon is.

A Falco honlapja tette közzé a meccs utáni nyilatkozatokat:

Gasper Okorn vezetőedző: először is köszönöm a szurkolóknak, akik kijöttek bíztatni minket. Még minden lehetőség nyitott. Megmutattuk, hogy tudunk ezen a szinten is játszani. Az első negyedben tapasztalt idegesség normális. Számítottam rá, hogy támadásban lesznek gondjaink, mivel ez az első tétmeccs. A második negyedben nagyon jól védekeztünk, a harmadikban a támadójátékunk emelkedett ki, de azzal nem lehetünk elégedettek, hogy ők 21 pontot dobtak. Vezettünk már 18 ponttal is, ezért nem lehetünk teljesen elégedettek.

Az utolsó negyed nem a mi szintünk volt. Nem játszottunk okosan. Próbáltam megkeresni azokat a srácokat, akik kontrollálják a játékot. Úgy játszottunk, mintha kergetnénk valamit, vagy a legnagyobb győzelmet szeretnénk aratni. Ez nem helyes. Meg kell tanulnunk megőrizni az előnyt. Ez a szép a kosárlabdában. Ha vezetsz 18 ponttal, de az ellenfél agresszívan játszik, változtat a védekezésén, akkor is tudnod kell nyerni 15-tel. Ezzel akadtak problémáink, de ki fogjuk elemezni. Meglátjuk mi fog történni 3 nap múlva Romániában. Fiatalok vagyunk, tanulnunk kell.

Benke Szilárd: meg kell még szokni az új közeget, ez volt az első tétmeccsem április óta. Magamnak akartam bizonyítani, elégedett vagyok. Szerintem jól rotáltunk, a 3. negyedben a védő lepttanókat jól összeszedtük, az üres helyzeteket pedig jól tudtuk értékesíteni. Megérdemelten győztünk. 

Váradi Benedek: szerintem bejött, hiszen ilyen nagyon harcias meccsre készültünk. Ennek a 9 pontnak elégnek kell lenni, de mi győzni megyünk oda is. Megvolt a románok stílusa, örülünk a győzelemnek. Köszönjük a szurkolók támogatását, ha ugyanígy játszunk, ott is nyerhetünk. 

Filipovity Márkó: 9 pont nem sok, de nyerni megyünk idegenbe is. A 3. negyedben nagyon ment, felszívtuk magunkat, 5 triplát is dobtunk, a zónákat kijátszottuk, ott is nagy  energákat kell majd mozgósítanunk!

Perl Zoltán: kezünkben van a meccs, ott is szeretnénk ugyanezt játszani, többpontos különbség is volt, maradhatott is volna, ám jó, rutinos csapat az övék, feljöttek. Sok támadót szedtünk, szerintem 30 percet úgy játszottunk, ahogy a bajnokikon is akarunk majd. 

fotó: falcokc.com/Hornyák Emőke

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus