Ivkovics Sztojan Székesfehérvárott cáfolt meg egy álhírt

A szövetségi kapitány meglátogatta és dicsérte a közel tucatnyi válogatottat adó fehérvári akadémiát, egyútal cáfolt egy, a sportág berkeiben régóta keringő pletykát.

Az albakosar.hu beszámolója:

A férfi válogatott szövetségi kapitánya, Stojan Ivkovics az Alba Regia SC, valamint az Alba Regia SC Utánpótlás Akadémia meghívására tegnap Székesfehérváron járt, ahol találkozott a fehérvári utánpótlás válogatottakkal, illetve a klub vezetőivel és szakmai stábjával.

„Mindig nagy örömmel jövök Székesfehérvárra, hiszen családom egy része is itt lakik, ide kötődik. A mostani meghívás különösen megtisztelő volt, hiszen az elmúlt években rengeteg álhír jelent meg velem és a fehérvári klubbal kapcsolatban. Mindig tiszteltem és követtem a Fehérváron folyó munkát, de semmi esély sincs rá, hogy a fehérvári kosárlabdában munkát vállaljak. Aki ismeri az előzményeket, az tisztában van ezzel.

Mostani látogatásom is kimondottan az utánpótlásról szól. Az elmúlt évben akadémiai státuszt kapott Alba nagyon szép és szakmailag is kiemelkedő munkát végez. Elmondhatom, hogy az egyik legfelkészültebb edzői stábbal rendelkeznek, a szakmai minőségre pedig garancia Farkas Sándor személye. Hosszan beszélgettünk az itt folyó munkáról, melyet bemutatott, és mely nagyban egyezik az elképzelésemmel, amit egy szakmailag jól működő akadémiáról gondolok. Megegyeztünk abban, hogy a jövőben rendszeressé tesszük az egyeztetéseket, elsősorban a kiemelkedő képességű válogatott vagy válogatottszintű játékosok fejlődése érdekében.

Az itt folyó munka jó színvonalát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy jelenleg is a különböző korosztályokban több mint tíz válogatott kerettagot ad az Alba Akadémia. Bepillantást nyertem az U18-as korosztály edzésmunkájába, mely tartalmazza már azokat az elemeket, melyeket a nyáron szintén Fehérváron megrendezett, a Spanyolországi Kosárlabda-edzők Szövetségének szakemberei által tartott továbbképzésen láthattak a kollegák. Örülök annak, hogy e kezdeményezésnek – melyet az MKOSz is támogat – még idén folytatása lesz.

A klub elnökével, valamint ügyvezetőjével is egyeztettünk a felnőtt válogatott játékosokkal kapcsolatban. Mind szervezetileg, mind szakmailag is jó kezekben vannak. Pozitívum, hogy ebben az évben az Alba a fiataloknak már nem csak epizód szerepet szán, hiszen az előkészületi mérkőzéseken is szépen teljesítettek. Ez mindig nehéz döntés a klub vezetésének, mert a támogatók és a nézők kimagasló eredményt várnak, azonban sokan ezt a fiatalok beépítésével nem tudják összeegyeztetni. Ez szerencsére itt nem így van. 

Külön öröm számomra, hogy  a város kiemelten támogatja a klubot és a saját nevelésű fiatalok előre jutását, válogatottba kerülését. Köszönettel tartozom azoknak a városoknak és kluboknak, melyek a legnehezebb időszakban hitet és erőt adtak, amiből fel tudott virágozni egy sikeres magyar válogatott. 

Remélem, az Alba Akadémia a jövőben is tükrözni fogja a város fejlődését, hiszen Székesfehérvár az egyik legdinamikusabban fejlődő város. További sok sikert kívánok a klubnak és az akadémiának ez előttünk álló bajnokságra!”

fotó: Alba Fehérvár Facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus