Jakab Máté az ausztrál bajnokság egyik élcsapatához szerződött

A korábban a MAFC-nál, Szolnoknál és Honvédnál dolgozó szakember a német Bamberg után az NBA egyik előszobájának számító NBL élcsapatánál, a New Zealand Breakers-nél edzősködik.

Jakab Máté a 2023/2024-es bajnoki évadban a négyszeres ausztrál bajnok (NBL) New Zealand Breakers edzői stábját erősíti. Az óceániai pontvadászat 9 ausztrál csapatból és egy új-zélandi alakulatból tevődik össze. Az aucklandi székhelyű Breakers a tavalyi bajnoki pontvadászatban a fináléig jutott, ahol 3-2-es összesítésben alulmaradt a Sydney Kings ellen. Az ausztrál bajnokság (NBL) az egyik legnívósabb liga az európia elitsorozatok mellett, struktúrájában nagyon közel van az észak- amerikai ligához, az NBA-hez.

A Breakers-nél az utóbbi években több fiatal, később NBA-be draftolt játékos (RJ Hampton, Rayan Rupert, Ousmane Dieng, Hugo Besson) is eltöltötte a draft előtti kötelező egy évet az NBL Next Stars programjának keretében, továbbá több játékosuk szerepelt az idei világbajnokságon az új-zélandi válogatott színeiben (Izayah Le'afa, Finn Delany).

A 2023/24-as szezon szeptember 30-án rajtolt, ahol a Cairns Taipens volt a NZ Breakers ellenfele hazai közönség előtt (98-87-re nyert a Breakers). A második forduló után a csapat az Egyesült Államokba, Portland be veszi az irányt és két NBA-s csapattal is megmérkőzik a tengerentúlon az NBA-előszezon keretében. Először a Portland Trail Blazers lesz az ellenfél, majd Salt Lake Cityben a Utah Jazz ellen is megméreti magát az aucklandi alakulat. 

A magyar edző korábban a kilencszeres bajnok és hatszoros kupagyőztes német Brose Bamberg együttesénél dolgozott, hasonló másodedzői feladatkörben. Az amerikai túrán NBA-előszezon mérkőzésen ülhet a kispadon, első magyar edzőként.

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus