Jovanovicsot szerződtették, Kuntics csak az U23-ban

A Kecskemét kerete is véglegesnek tekinthető, miután a Sztojan Ivkovics edzette alakulat véglegesítette Nikola Jovanovics szerződését, a fiatal Davorin Kunticsot viszont egyelőre nem használja majd az A-csoportban az újonc - írja a ktekosar.com portál.

Néhány nap van a bajnoki rajtig, s a kecskeméti férfi kosárlabdacsapat egy év kihagyás után újra élvonalbeli mérkőzést játszik. Érezhetően erősödik a várakozás a szurkolók körében is, s egyre többször esik szó a Kaposvár elleni szezonnyitóról a KTE-Duna Aszfalt öltözőjében is.

Összesen hárman távoztak az NB I B-s bajnokcsapat keretéből. Dénes Gábor Sopronba igazolt, ott játszik a felesége, Fegyverneki Zsófia, így együtt lehet a család. Gruda Gergely, a fiatal center Hódmezővásárhelyre, Pavlovics Vuk Szolnokra szerződött.

Dénes pótlására érkezett előbb Ivan Stefanovics, aki kedvező benyomást tett próbaideje elején a szakmai stábra, de a Szeged elleni edzőmeccsen, egy hónappal ezelőtt megsérült, így egyelőre nem lett a klub játékosa. Szerződést kapott viszont a szintén négyes posztra érkezett Nikola Jovanovics, aki a lengyel bajnokságban bajnoki elődöntőt játszó Anwil keretéből igazolt Kecskemétre – a legutóbbi szezonban átlagosan 16 percet játszott. Jovanovics (biztosan sokan emlékeznek arra, hogy 2006-ban játszott már egy Jovanovics Kecskeméten, s vele, Srdjan Jovanoviccsal Magyar Kupát nyert a csapat…) 203 cm magas, 32 éves, okos, tapasztalt kosárlabdázó, vele egy évre szóló szerződést kötött a klub.

Maradt a csapatban az egyik kedvenc, Marko Djeraszimovics, aki a másik nagy tudású és nagy tapasztalatú külföldije a keretnek. Mellettük van egy fejlődőképes fiatal, a második szezonját kezdő Kemal Karahodzsics, aki egy éve reményteljes fiatalként érkezett a klubhoz igen szerény anyagi terhet jelentve a klubnak, s már most kijelenthető, hogy a szakmai stáb és a játékos rendkívül komoly munkája nyomán egyre hatékonyabb, egyre értékesebb tagja lehet a keretnek. Hasonló szándékkal igazolta le a klub Davorin Kunticsot is. A 21 éves játékos már áprilisban Kecskemétre jött, azóta folyamatosan edz, s egyelőre az NB I B-s csapatban szerepel majd.

A szakmai stáb egyébként is ügyel arra, hogy a játékoskeret kialakításakor összhang legyen a rutinosabb, „meccsnyerő” játékosok, a fejlődésben magasabb szintre jutó fiatalok és a reményteljes tinik között. Ennek megfelelően kerül fókuszba az NB I/B-ben induló, az elmúlt három évben kétszer magyar bajnoki címet szerző U23-as csapat szereplése is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus