Kettőt igazolt a Honvéd, megvan a felkészülési program is

Másfél hét múlva a Szolnokkal kezd az újonc. 

A Budapesti Honvéd szakmai igazgatója, Báder Márton optimista a jövőt illetően, de egyelőre óvatosságra int és próbál a realitás talaján maradni:

„Az előző kiírásban szinte tökéletes szezont futottunk, így 21 év után visszajutottunk az NB I A-csoportjába. Az átigazolási időszak legfontosabb feladataként a tehetséges fiataljaink, valamint a kulcsjátékosaink megtartását tűztük ki. Tisztában vagyunk vele, hogy a két csoport között hatalmas különbség van, és szeretnénk hosszabb időre megragadni a legmagasabb osztályban. Az előttünk álló szezonban célunk a stabil bentmaradás, amely a feljutó csapatokat mindig komoly kihívás elé állítja. Az Akadémiánkon nevelkedő fiatal játékosainkat az előző évekhez hasonlóan szeretnénk fokozatosan beépíteni a keretbe. Az edzői stábunk változatlan marad, Baksa Szabolcs vezetőedző irányítja majd a szakmai munkát. Egy gazdaságilag nagyon nehéz időszak kellős közepén vagyunk, és várhatóan leszünk is, ezért a szakmai célok mellett szeretnénk egy stabil lábakon álló, racionálisan gazdálkodó sportszervezetet vezetni" - idézi Bádert a klub honlapja.

A csapat beszámolója a keret változásairól és a felkészülési programról:

Ahogy az elhangzott, továbbra is Baksa Szabolcs dirigálja majd a csapatot, segítői Dragan Alekszics és Mészáros István lesznek. Az előző idényben látott keretből Völgyi Marcell és Stefan Mijovic is élő szerződéssel rendelkezik, mellettük sikerült megtartanunk Simon Kristófot, akinek több kérője is akadt, de végül minket választott, illetve az első NB I A-csoportos szezonjára készülő Takács Dániel is marad piros-fehérben.  

Fiatal tehetségeink megtartása is hatalmas fegyvertény a jelenlegi játékospiac ismeretében, így a három utánpótlás-válogatottunk, Tanoh András, Tarján Izsák és Hajdu Péter mellett Kopácsi Ákos is a keret tagja lesz, ahogy az U20-as játékosaink előtt is nyitva áll a kapu, hogy beverekedjék magukat a csapatba.

Két új igazolásról is beszámolhatunk, Peringer Balázs a TF Budapesttől érkezik hozzánk, míg Demeter Attila egy év külföldi kitérő után tér haza, és folytatja nálunk a pályafutását. Mindkét játékos több NB I-es csapatban is megfordult már az utóbbi években, bízunk benne, hogy sokat tudnak segíteni majd céljaink elérésében.

Természetesen ezzel nem végleges a keretünk, a közeljövőben remélhetőleg újabb bejelentések várhatóak.

A felkészülési programunk az alábbiak szerint alakul:

augusztus 27., Budapest: Budapesti Honvéd SE–Szolnoki Olajbányász
szeptember 2., Budapest: Budapesti Honvéd SE–BC Komarno
szeptember 9-10., Nyíregyháza: Sitku Ernő Emléktorna (résztvevő csapatok: Budapesti Honvéd SE, Hübner Nyíregyháza, DEAC-Tungsram, Szolnoki Olajbányász)
szeptember 15., Budapest: Budapesti Honvéd SE–OSE-Lions
szeptember 16., Sopron: Sopron KC–Budapesti Honvéd SE
szeptember 21., Kecskemét: Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét–Budapesti Honvéd SE
szeptember 24., Budapest: Budapest Honvéd SE–Hübner Nyíregyháza

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus