Kosárlabda Akadémiát segítenek Veszprémben

A Veszprém Kosárlabda Klub kéri a veszprémi kosárlabda közösséget, hogy segítse az Ukrajnából menekült, a városba pénteken érkező játékosokat, edzőket és családjaikat.

A Veszprém Kosárlabda Klub felhívása:

A Veszprém Kosárlabda Klub vezetőedzőjének erős kötődése van egy ukrán kosárlabda klubhoz, ahol egykori tanítványa edzőként dolgozik.
 
Sajnos az ukrán-orosz háború az ő életükre is kihatással volt, az akadémiának nemcsak a Kijevben található csarnoka sérült meg súlyosan a támadások során, de a játékosok, edzők és családjaik kénytelenek voltak elhagyni az otthonukat.
 
Az ő megsegítésükre fogott össze a veszprémi kosárlabda közösség, és kérjük a város lakóinak is a támogatását!
 
Most pénteken, az NKA Pécs elleni hazai mérkőzésünk napján Klubunk szervezésében kisbuszokkal érkeznek a menekültek Veszprémbe.
 
Az elszállásolásuk megszervezése és a munkalehetőségük megoldása már vagy megoldódott vagy jó úton halad afelé, és természetesen a játékosok edzéslehetősége is biztosítva lesz általunk.
 
Ezúton szeretnék megkérni a Szurkolóinkat és minden veszprémit, hogy a pénteki mérkőzésünkre a Vetési Albert Gimnáziumba (kezdés 17:00-kor), amit csak tudnak, segítségként hozzanak, hogy főként az előttünk álló hosszú hétvége idejére, közösen megoldjuk a városunkba érkező ukrán családok és fiatalok ellátást, támogatását. Amire kimondottan szükségük lehet:
- étel, ital (nem csak tartós élelmiszer), akár melegétel is
- fekvőalkalmatosságok
- egyéb hasznos tárgyi adomány
 
Természetesen az anyagi támogatásért is nagyon hálásak leszünk. Ennek érdekében egy pénzgyűjtő urnát helyezünk ki a mérkőzés idejére a Vetési Gimnázium tornacsarnokának bejáratához, valamint utánpótlás egyesületünk, a támogatások gyűjtése céljára megnyitott UniCredit Bank 10918001-00000143-02200077 számlaszámra utalni is lehet. A közlemény rovatba kérjük, hogy a “Kosarasok menekültek megsegítésére” szöveget írják.
 
További felajánlások kapcsán írjanak az info@veszpremkosar.hu-ra címre, míg kérdés esetén keressék Szabó-Vasas Dóra kolléganőnket a +36-70/329-3378-as telefonszámon.
 
Előre is nagyon köszönünk minden segítséget!

 

Fotó, slide: veszpremkosar.hu

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus