Légiós körkép: Filipovity elkapta a fonalat

Juhász Dorka is a mezőny legjobbja volt.

A Hunbasket összefoglalója:

A Crvena zvezda két találkozót is vívott a héten az Euroligában - előbb kiütötte a Fenerbahcét (87-56), aztán viszont szoros, hullámzó találkozón kikapott az Olympiakosz otthonában (88-83), így 3-6-tal most a 14. a tabellán. Az Adria Ligában hétfőn főleg a harmadik negyedének köszönhetően nyert a zvezda Zadarban (74-81), így ott 6-1-gyel második a Buducsnoszt mögött - a belgrádi együttes hétfőn fogadja legközelebb a Mornar Bart. Hanga Ádám a térdsérülése miatt egyik találkozón sem tudott pályára lépni.
 
A Básquet Girona tegnap este fogadta a Río Breogánt az ACB Ligában, és a második negyedben összeszedett hátrányát végül le tudta dolgozni, 87-83-ra győzött - a Girona ezzel most 6-4-gyel a 7. helyen áll. Golomán György 11 ponttal és 4 lepattanóval (9 VAL) zárta az összecsapást.
 
A MoraBanc Andorra ma délben a Coviran Granada vendége volt a spanyol első osztályban, és egy szoros meccsen 91-88-ra kikapott, így 4-6-tal a 13. helyen tartózkodik a tabellán. Somogyi Ádám 6 percnyi játéklehetőséget kapott ezúttal.
 
A Trefl Sopot kezd egyre feljebb zárkózni, most a Torun vendégeként nyert a gárda (69-80), így 5-4-gyel a 7. a lengyel élvonalban. Váradi Benedek nagyszerűen kosarazott: 11 pont, 9 lepattanó és 4 gólpassz (14 VAL) került a neve mellé, amivel holtversenyben a győztes csapat legjobbja volt ezen a találkozón.
 
A South Bay Lakers mindössze egyszer lépett pályára a héten a G-Ligában (ma éjszaka játszanak a Stockton Kings ellen), és harmadik meccsét is a Rip City Remix ellen vívta, csak ezúttal idegenben. A "kis Lakers" ezúttal jó kezdésére alapozva győzött, így 1-2-vel áll 3 meccs után, Valerio-Bodon Vincent pedig 13 perc alatt 7 pontig, 2 lepattanóig és 1 gólpasszig jutott.
 
A Flamengo újabb két mérkőzést nyert a héten, előbb a BRB/Brasília (92-55), majd a Cerrado (89-71) ellen, így most 5-1-gyel a második az NBB tabelláján. Filipovity Márkónak kifejezetten jó hete volt, hiszen előbb 26 pontot, 8 lepattanót, 1 gólpasszt és 2 szerzett labdát (30 VAL), majd 23 pontot, 6 lepattanót, illetve 1-1 gólpasszt és szerzett labdát rakott a közösbe, mindkétszer a mezőny legjobbja volt.
 
Arról a múlt héten írtunk, hogy Japánban most december elejéig szünet van a bajnokságban, Litvániában pedig nem lépett pályára a héten a Neptunas együttese - Maronka Zsomborék legközelebb holnap este fogadják a Nevezis-Optibetet.
 
 
 
Térjünk át a hölgyekre. A Beretta Famila Schio nagyon könnyedén győzött az E-Work Faenza vendégeként (55-82), így most 5-1-gyel a 3. az olasz élvonalban. Juhász Dorka 15 ponttal, 9 lepattanóval, 3 gólpasszal és 1 blokkal (23 VAL) a mérkőzés legjobbja volt.
 
Az Oxygen Basket Roma a Virtus Segafredo Bologna otthonában játszott ma délután, és a papírformának megfelelően 94-62-re kikapott - jelenleg 11. helyen áll a fővárosi gárda 1-5-ös mutatójával. Czukor Dalmára nem lehetett panasz: 14 pontjával, illetve 5-5 lepattanójával és szerzett labdájával (19 VAL) csapata legjobbja volt a magyar lány.
 
Törökországban duplafordulóval folytatódott a bajnokság. A CBK Mersin hét közben a Kayserit verte nagyobb megerőltetés nélkül (52-80) - Kiss Virág 4-4 ponttal és pattanóval járult hozzá a sikerhez, Studer Ágnes nem lépett pályára. A mai napon a Cankaya Üniversitesit látta vendégül a Mersin, és egy kifejezetten pontgazdag meccsen 95-92-re nyert az euroligás együttes, így 8-3-mal a harmadik. Kiss ezúttal 8 pontig és 4 lepattanóig jutott, Studert erre a találkozóra sem nevezte a csapat.
 
Romániában az ACS Sepsi-SIC újabb kiütéses győzelmet szerzett, ezúttal a Brasovot verte (104-54), így már 4-0-s mérleggel áll a bajnokság élén. Gereben Lívia nagyszerűen játszott, csereként beállva is 23 pont, 5 pattanó, illetve 2-2 gólpassz és szerzett labda (29 VAL) volt a statisztikai számsora, amivel a második legeredményesebb és a második leghasznosabb volt a sepsiszentgyörgyi együttesben.
 
Törökországhoz hasonlóan Lengyelországban is két forduló ment le a héten. Az InvestInTheWest Enea Gorzów győzni tudott a VBW Arka Gdynia ellen (81-76), és ebből rendesen kivette a részét Wentzel Nóra is a 22 pontjával, 1 lepattanójával, 6 gólpasszával és 2 szerzett labdájával (20 VAL). Ma délután az MB Zaglebie Sosnowiechez utazott a Gorzów, és 82-79-re kikapott egyik riválisától - 5-1-gyel még mindig vezeti a tabellát, de a Polkowice egy meccsel kevesebbet játszott. Wentzel ezen az összecsapáson 12 pontot, 2 lepattanót és 5 gólpasszt jegyzett.
 
A Polski Cukier AZS UMCS Lublin az Energa Polski Cukier Torunt győzte le a hét közben (84-73), majd a Gdynia otthonában súlyos vereséget szenvedett a gárda (80-59), így 3-2-vel csak a 6. pozíciót foglalja el a lengyel élvonalban. Bernáth Réka az első mérkőzésen nem játszott, a Gdynia ellen pedig 1 pontot ért el.

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Fotó, silde: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus