Légióst igazolt a Sopron

Dolgoznak azon, hogy már szombaton debütálhasson.

A Sopron közleménye:

Mozgalmasan teltek 2024 első napjai klubunk vezetőségének tagjai, valamint egy bizonyos Anthony Mathis nevű amerikai fiatalember számára. Csapatunk ugyanis leigazolta a 27 éves, 192 centi magas kosárlabdázót, aki tegnap este érkezett, ma pedig már edzésbe is állt csapatunknál

Anthony Mathis első egyetemi éveit a New Mexico Lobos, utolsó szezonját pedig az Oregon Ducks csapatánál töltötte. Legjobban a New Mexico együttesében töltött utolsó évadjában teljesített, átlagban amikor több, mint 30 percet pályán töltve 14,4 pontot, 2.2 lepattanót és 2.1 gólpasszt átlagot, 40% fölötti mezőny- és triplamutatóval.

A görög élvonalban tett ötmeccses “villámlátogatása” után profi karrierje érdemben a híres San Antonio Spurs G-League csapatánál, az Austin Spurs-nél kezdődött. Ott, első szezonjában átlagban bő félidőnyit játszva 13 pontot, 3.2 lepattanót és 1,2 gólpasszt átlagolt, közel 40%-os triplamutatóval. Európába hosszabb időre az előző szezonban jött át, és a svéd Uppsala gárdájában kulcsember volt, a mérkőzéseken közel 28 percet játszva közel 23 pontot, több, mint 4 lepattanót és csaknem 3 gólpasszt átlagolt. Onnan a tavalyi év elején Romániába került, Marosvásárhelyre, ahol szintén alapemberként több, mint 26 percet játszva a mérkőzéseken 45% fölötti triplázással, több, mint 16 pontos, 2,7 lepattanós és 2,5 gólpasszos átlaggal segítette csapatát-

A jelenlegi évadot az észt-lett közös ligában szereplő neves Kalev Tallinn csapatánál kezdte – epizódszereplőként, bő 10 percet a pályán töltve meccsenként. Az Európa-kupában valamivel nagyobb szerepet kapott, közel 15 percet meccsenként, és a spanyol Zaragoza ellen egyszer 13/12, egyszer pedig 16/12 pontig jutott, s e sorozatban több, mint 9 pontot átlagolt.

Anthony Mathis tehát eddig ahol bíztak benne, jól is teljesített, reméljük új mezőnyemberünk nagy hasznára lesz majd csapatunknak – ha minden jól megy, és az átigazolásával kapcsolatos adminisztrációt sikerül elintézni – amin gőzerővel dolgoznak a klubnál -, már szombaton, Szolnokon.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus