Luka Doncic nem játszik ellenünk

A Dallas Mavericks sztárja mindent megpróbált azért, hogy segíthesse nemzeti csapatát az Eb-selejtezőkön, de az NBA és a FIBA nem tudott megegyezni.

Matej Erjavec, a Szlovén Kosárlabda Szövetség elnöke hétfőn videós sajtótájékoztatót tartott, ahol elmesélte, hogy a Dallas Mavericks sztárja, Luka Doncic milyen erőfeszítéseket tett azért, hogy segíthesse a szlovén válogatottat a most következő két Európa-bajnoki selejtezőn - Szlovénia november 28-án Ukrajnával, két nappal később pedig a mieinkkel játszik majd Ljubljanában.

Erjavec azt mondta, hogy Doncic a Mavs tulajdonosával, Mark Cubannel is beszélt erről a szándékáról, ám a FIBA és az NBA nem tudott megegyezni, így nyugati szomszédunk 21 esztendős szuperklasszisa nem áll majd a nemzeti csapat rendelkezésére. Ők is megtettek mindent, mikor a játékos jelezte, hogy játszana, de elfogadták a helyzetet, Doncic viszont nem - személyesen is megpróbált minden tőle telhetőt, engedélyt kért a Dallastól, a FIBA és az NBA azonban nem engedett.

Azt is hozzá kell tenni, hogy jelenleg az lesz a furcsa, ha valahol teljes kerettel tudnak majd kiállni, igaz, nem feltétlenül az NBA vagy az Euroliga miatt. A magyar válogatottnál például Ferencz Csaba tegnapi pozitív COVID-tesztje után most még hárman produkáltak ugyanígy pozitív koronavírustesztet. Továbbra sem tudni tehát, hogy kivel állhat majd ki Sztojan Ivkovics együttese a szlovének, illetve 28-án az osztrákok ellen.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus