Lukács Norbert jövő héten talán újra edzhet

Az Alba fiatal tehetsége másfél hónapja dőlt ágynak mononukleózissal, de lassan teljesen felépül.

fotó: Alba Fehérvár/Simon Erika

Az Alba Fehérvár honlapjának tájékoztatása:

Másfél hónapja hirtelen dőlt ágynak Lukács Norbert, fiatal bedobónk belázasodott, valamint úgy fájt a torka, mint korábban soha. Mivel nem lett jobban, az antibiotikum kúrák nem segítettek, szakorvost keresett fel, ahol kiderült, mononukleózisban szenved. Heteken át nyomta az ágyat, az U20-as válogatott augusztus eleji edzőtáborától távol maradt, nem lehetett ott Kecskeméten a társakkal. Bár az állapota az utóbbi időszakban javult, az Alba Fehérvár felnőtt együttesének eddigi tréningjeit  kénytelen volt kihagyni. 

Az első, múlt szerdai gyakorlást megelőzően hosszas beszélgetést folytatott Dr. Kovács Ignác csapatorvossal, aki javasolta neki, amíg nem lesz teljesen tünetmentes, ne kezdje meg a gyakorlásokat. „Ez nem játék, ráadásul Norbi különleges betegséggel bajlódik. Lassan 35 éve dolgozom csapatorvosként, az igazság az, még nem találkoztam egyetlen sportolóval sem, akit ez a betegség döntött le a lábáról. Hétfőn következnek az újabb vizsgálatok, aztán leülünk Norbival, valamint Dr. Derényi Gábor belgyógyász szakorvossal, közösen döntünk a folytatásról. Remélem, játékosunk másnap edzésbe állhat” - közölte csapatorvosunk.

Lukács tíz napja azt mondta, fájdalmai már nincsenek, mi több, kimondottan jól érzi magát. Az utolsó kontroll mindössze azt mutatta ki, a lépe nagyobb az indokoltnál, ezért érdemes várnia a kezdéssel. Minden tréningen ott van a Gáz utcában, megszokott helyét elfoglalja az öltözőben, majd felballag a lelátóra, de parkettre még nem léphet. Viszont ha minden jól alakul, már nem kell sokat várnia.

- Remélem, minden rendben lesz. Ha a terveim szerint alakulnak a dolgok, kedden már együtt tréningezhetek a társakkal, várom, hogy végre ismét a fiúkkal gyakoroljak. Mielőtt ágynak dőltem, nagyon jó formában éreztem magam, remélem, minél előbb visszatérek korábbi önmagamhoz.   

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus