Még ide se ért, már lecserélte a légióst a Sopron

Másik irányító érkezik. 

A sakc.hu közleménye:

Még Sopronba érkezése előtt bontotta fel közös megegyezéssel klubunk az amerikai irányító Myles Mack szerződését. Szerencsére a helyettesét hamar megtaláltuk a szintén amerikai Chauncey Collins személyében.

A szerződésbontásra azért került sor, mert Mack útlevele szeptemberben lejár, márpedig a tengerentúlról hosszabb időre a schengeni övezetbe nem lehet úgy beutazni, hogy a beutazást követő 3 hónapon belül lejár az útlevél.  Ezt klubunk jelezte az irányítónak és kérte, hogy újíttassa meg minél előbb úti okmányát, hiszen 15-én edzésbe kellene állnia. Tekintettel arra, hogy nem egészen 1 hónap múlva kezdődik a bajnokság és kiszemelt irányítónk mind a mai napig nem jelentkezett a megújított útlevéllel – bár nagyon számítottunk rá – klubunk jelezte  a Macket képviselő ügynökség felé: nem tudunk tovább várni. Kezdeményeztük a szerződés közös megegyezéssel történő felbontását, az ügynökség pedig amellett, hogy elnézést kért klubunktól a felmerülő nehézségek miatt, abszolút megértő volt, így közös megegyezéssel felbontottuk Mack szerződését.

Szerencsére már sikerült megtalálni azt a játékost, aki pótolhatja, azaz első számú irányítónk lehet. Az illető a 26 éves, 185 centi magas Chauncey Collins.

Collins játszott már a szlovén és a lengyel,valamint 2 szezonon át a litván élvonalban. A legutóbbi évadot a francia élvonalbeli Cholet csapatában kezdte, ahol 5 meccsen, mérkőzésenként bő 15 percet játszva 6,2 pontot,valamint 0,8 lepattanót és gólpasszt átlagolt. Onnan a nem éppen dallamos nevű török Merkezfendi Belediyesi Denizli együtteséhez szerződött, ahol abszolút meghatározó játékosként meccsenként közel 28 percet játszva 17,4 pontot, 3,1 lepattanót és 5,8 gólpasszt átlagolt.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus