Megvan a negyedik légiós, kész a Pécs kerete

A center után a dobóhátvéd is Németországból érkezik Csirke Ferenc együtteséhez, a Bundesligában is játszott. 

A pvsk-panthers.hu közleménye:

Megvan csapatunk utolsó nyári igazolása is, 2-3-as posztra szerződtettük a következő szezonra a 23 éves, 198 centi magas amerikai kosarast, ezzel pedig teljessé vált keretünk a szeptember végén rajtoló szezonra.

Justin Alston hétfői leigazolása után már csak egy hely volt kiadó csapatunkban a következő bajnoki szezonra. Eddig! A mai napon ugyanis klubunk és Kameron Taylor megállapodott egymással, így a 23 éves amerikai kosaras is csatlakozik Csirke Ferenc együtteséhez. A 198 centi magas, 2-es poszton bevethető kosaras a 2016/17-es szezonban a német Pro A ligás Ehingenben szerepelt, ahol 11 pont, 4 lepattanó és 2,5 gólpassz fűződött a nevéhez, az előző szezon nagy részét pedig a német Pro B-s Dragons Rhoendorf együttesében töltötte, ahol 24 mérkőzésen egészen imponáló, 23,4 pontos, 7.9 lepattanós és 5,6 gólpasszos meccsenkénti átlagot hozott össze. Nem is véletlen, hogy őt választották meg a liga legjobb játékosának, és a legjobb védő címet is kiérdemelte teljesítményével. Illetve azt is, hogy a szezon végén szerződtette őt a Bundesligában szereplő s. Oliver Würzburg, amelynek utolsó nyolc bajnoki meccsén közel 9 ponttal, 3 lepattanóval és 2 gólpasszal járult hozzá, hogy a csapat magabiztosan megőrizze élvonalbeli tagságát

- Nem nagyon van nehezebb feladat annál, mint, hogy az ember jó 2-es poszton játszó légióst találjon – árulta el Csirke Ferenc, csapatunk vezetőedzője. - Kameron személyében úgy vélem, hogy nekünk most ez sikerült. Alapvetően 2-es poszton veszem őt számításba, de sokat nyomott a latban vele kapcsolatban, hogy 198 centis magassága ellenére tud akár irányító poszton is játszani, mint ahogyan erre korábbi klubjaiban volt is példa.

Kameron Taylor szerződtetésével tehát kialakult keretünk a következő szezonra. Hamarosan indul a felkészülés.

Pécsi VSK-VEOLIA, 2018/19: Simon Kristóf, Veljko Budimir, Demeter Attila, Antóni Csanád, Krnjajski Boris, Dragasevic Veljko, Popgyákunik Balázs, Kővágó-Laska Márk, Pongó Máté, Horti Bálint, Justin Alstont, Andrija Csiric, Kameron Taylor. Vezetőedző: Csirke Ferenc. Edző: Szentendrei Áron. Erőnléti edző: Sántics Béla.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus