Peringer Balázs az Alba Fehérvárban folytatja

A 212 centis, utánpótlás válogatott center 2+1 évre írt alá a fehérváriakkal, ő a Dzunics-legénység első új tagja a nyári időszakban.

Az albakosar.hu közleménye:

Pályafutását az Óbudai Kaszásoknál kezdte, majd Szolnokon szerepelt. Játszott a Vasasban, az utóbbi fél évet a MAFC gárdájában töltötte, meccsenként 8-10 percet kapott a bizonyításra. Pénteken aláírta szerződését a nemrég zárult szezont 3. helyen záró együttesünkkel. Három évre kötelezte el magát az Alba Fehérvárral. Ő klubunk első, nyári igazolása.

- Nagyon örülök, hogy sikerült megállapodnom az Alba Fehérvárral, erős csapathoz kerültem, amely mindig a bajnoki címre tör. Hároméves megállapodást kötöttünk, illetve egészen pontosan kettő plusz egy évre köteleztem magam. Remélem, mindkét fél elégedett lesz és automatikusan életbe lép az újabb egy esztendő, 2020 nyarán. Szép emlékeket őrzök a Gáz utcai csarnokról és a városról, mindig szívesen jöttem ide. Három éve, az U20-as, Divízió B-s Európa-bajnokságban bronzérmesek lettünk az Alba Regia Sportcsarnokban, ezzel feljutottunk a legjobbak közé, egy évvel később Helsinkiben szerepelhettünk a kontinens korosztályos elitjében. Ez pályafutásom eddigi legnagyobb sikere – közölte az utánpótlás válogatottakban alapembernek számító center.  

Peringer elmondta, a 2018-19-es szezonban 10-15 percet szeretne pályán tölteni. Már várja az első tréninget, amelyre augusztus közepén kerül sor.

Szerző: Horog László

Fotó - Girgász Péter - MAFC facebook oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus