Peringer és Buzás a Jászberény két új igazolása

Az Albától és a TF-től igazolt a JKSE.

A klub közleménye:

Buzás Bence és Peringer Balázs nálunk folytatja pályafutását

Két fiatal magyar játékos szerződtetéséről tájékoztathatjuk a jászberényi, jászsági sportbarátokat. 

A 2019/2020-as bajnoki szezonban egy magyar játékosnak mindig a pályán kell lennie, azaz egyszerre csak négy idegenlégiós szerepeltethető. Az új szabály ismeretében a csapatok természetesen arra törekednek, hogy több olyan magyar játékosuk legyen, aki bevethető. Ennek jegyében sikerült megegyezni klubunknak két fiatal magyar játékossal, akik a következő idényben a mi csapatunkat erősítik.

Buzás Bence az előző szezonban a SERCO-TF-Budapest együttesében szerepelt. Az 1997-es születésű kosaras 195 cm magas és 98 kilogramm, a 2-es és a 3-as poszton bevethető. Budapesti csapatában 4,5 pontot átlagolt a 2018/2019-es szezonban. A legtöbb pontot (12) az Atomerőmű elleni találkozón szerezte.

Peringer Balázs 1996-ban született, s az Alba Fehérvár együttesétől érkezik hozzánk. A 213 cm magas fiatalember 108 kilogramm és az 5-ös poszton szerepel. Kosaras pályafutását az Óbudai Kaszásoknál kezdte, majd a Szolnokkal kétszeres bajnok lett. Innen került a Vasas, majd a MAFC együttesébe, onnan pedig Székesfehérvárra. Tagja volt annak az U-20-as válogatottnak, amely 2015-ben Európa elitjébe került. 
Ruják Bence, Aleksa Brbaklic és Mészáros Máté már korábban aláírta a 2019/2020-as szezonra szóló szerződését klubunkhoz, s most ötre nőtt a magyar játékosaink száma.

Bencének és Balázsnak szurkolóink nevében is sérülésmentes jó szezont kívánunk!

Üdv a fedélzeten, itt Jászberényben!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus