Szarvas Gábor: hiszem, hogy ez csapatjáték

A Szolnoki Olajbányászt szezon közben átvevő szakember szerint a csapatkohézió mellett az a legfontosabb, hogy mindenki tudásának megfelelő feladatot kapjon. 

fotó, slide: olajofficial.hu

Részlet a Szoljon.hu interjújából, amelyben Szarvas Gábor arról is beszél, hogy mivel kezdte vezetőedzői munkáját, mi az edzői filozófiája, mik lehetnek a rövid- és hosszútávú célok, milyennek látja a Szolnok potenciálját, mik az első benyomások az új légiósról, illetve hogyan javíthatóak a gárda statisztikában látható gyengeségei. 

– Mennyiben lesz más a Szarvas Gábor-féle Olajbányász játéka, mint a Rajkovics-féle Olajé?

– Sikeresség szempontjából nem érheti kritika az elődömet, hiszen harmadik helyen állt vele az együttes az alapszakaszban. Nem tagadom: sok mindent és sok mindenből tanultam abból, ahogy Miodrag Rajkovics irányította a csapatot.

Én abban hiszek, hogy ez egy csapatjáték. Mindenkinek szüksége van a másikra. Akár kisebb, akár nagyobb szerepben. Az edzésen adott energiától a kispadról való biztatáson át a pontszerzésen keresztül, illetve az ellenfél legjobbjának a semlegesítésével mindenkinek a szerepe borzasztóan fontos.

Nem szeretném, hogy kételyek között legyen bárki is. Értem ezt úgy, hogy valaki túl sokat vagy túl keveset vár magától, és ezáltal frusztrálttá váljon. Arra törekszem, hogy mindenki egységként kezelje a csapatot, és azon belül mindenki fontos tényezőnek érezze magát.

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus