Tanoh Dez András átigazolásában a koncepció sikerét látják a Honvédnál

A piros-fehérek saját nevelésű fiatalja mindenkinek megköszönte, hogy bíztak benne - a csapatnál folytatják a magyar tehetségek felépítését.

A következő szezont már nem piros-fehérben kezdi meg Tanoh Dez András: az elmúlt évek egyik legtehetségesebb fiatal magyar játékosa Szombathelyre teszi át székhelyét, miután a címvédő sárga-fekete gárda kivásárolja jelenlegi szerződéséből, írja közleményében a Honvéd.

Az előző szezonban alapembere volt az első osztályba visszatérő csapatunknak, 21 éves kora ellenére átlagban 27 percet játszott, ez idő alatt mérkőzésenként 12 pontot és 3,8 lepattanót szerzett, mellette 1,4 gólpasszt osztott ki. Sok emlékezetes pillanat fűződik Andris nevéhez az elmúlt évekből: az utánpótlásdöntőktől kezdve, a feljutáson át, egészen a bennmaradás kiharcolásáig meghatározó játékosa volt csapatunknak.

Andris így nyilatkozott, miután meghozta döntését:

„Nem búcsúzkodom, hanem szeretnék köszönetet mondani az elmúlt évek emlékei miatt. Köszönöm a bizalmat, a lehetőséget, hogy megmutathattam magam, a rengeteg barátságot, melyeket az évek alatt szereztem. Vezetők, edzők, csapattársak, szurkolók, mindenkinek hálás vagyok, hogy itt lehettem, viszont most egy új fejezet kezdődik számomra. Bízom benne, hogy a karrierem szempontjából jó döntést hoztam, és a bajnoknál is meg tudom állni majd a helyem.”

Büszkék vagyunk arra, hogy Andris a következő szezonban a BL-ben is megmérettetheti magát, és biztosak vagyunk benne, hogy bizonyítja tehetségét a Falcónál is. Amellett, hogy sajnáljuk, hogy a jövőben nem a mi sikereinkért küzd, és pótolni sem lesz egyszerű, mindenképp megerősíti a koncepciónkba vetett hitünket, miszerint igenis lehet tehetséges, saját nevelésű fiatal játékosokra alapozni, és komolyabb szerepet adni nekik a legmagasabb osztályban is, amellyel a magyar kosárlabda célját is szolgálni tudjuk.

A keretet érintő további változásokról hamarosan beszámolunk, addig is: Csak a Honvéd!

fotó, slide: honved.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus