Teljes a Sopron kerete

Nick Banyard az előző szezonban a török másodosztályú Koaceli együttesében játszott.

A Sopron KC közleménye:

Megvan csapatunk ötödik légiósa, a 29 éves, 203 centi magas, 102 kilós amerikai középjátékos, Nick Banyard személyében, aki kedden kapcsolódik be az edzésmunkába csapatunknál.

Tapasztalt, több földrészen is megforduló amerikai kosarassal lett teljes a keretünk. Banyard egyetemi tanulmányai befejeztével játszott Japánban és Mexikóban, Európába először 2020-ban tette át székhelyét. A portugál Ovaranse együttesében 7 mérkőzésen bő egy félidőt játszva 11 pontot és közel 6 lepattanót átlagolt, majd a finn Korihait csapatához igazolt, ahol nagyjából ugyanennyi időt a pályán töltve 7,9 ponttal és 6,9 lepattanóval segítette a gárdát. A 2021-22-es évadot a koszovói Szuperligában kezdte, ahol a KB Rahoveci csapatában kulcsjátékosként, meccsenként alig több, mint 3 percet pihenve 21,2 pontot és 11,7 lepattanót átlagolt. Le is csapott rá november elején a ciprusi Anorthoszisz gárdája, amelynek szintén meghatározó játékosa lett, ott 15,5 pontos és 8,7 lepattanós átlagot ért el.
Centerünk az előző szezonban a török másodosztályú Koaceli együttesében 16,4 pontot és 8,6 lepattanót szerzett átlagban meccsenként.

Vezetőedzőnk, Bors Miklós örömének adott hangot, hogy sikerült szerződtetni a centert. Hozzátette: egy olyan centert, akinek egyrészt van európai tapasztalata, másrészt a poszthoz képest ugyan alacsony, de mozgékony, atletikus, erős kosaras. Szakvezetőnk amellett, hogy kíváncsian várja, milyen fizikai állapotban csatlakozik Banyard, bízik benne, hogy jól illeszkedik majd az együttesbe, amellyel lendületes, gyors kosárlabdát szeretne játszatni.

Összefoglaló Banyard ciprusi szezonjából ITT>>>

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Fotó, slide: sopronkc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus