Tichov Dominik visszatér Óbudára

A Piros csoport egyik legponterősebb játékosa ismét a Kaszásokat erősíti.

Az Óbudai Kaszások közleménye:

A 2022/23-as felnőtt keretük első igazolását jelenthetjük be a mai napon, aki nem más, mint az előző bajnokság harmadik legponterősebb játékosa, Tichov Dominik.

Dominik budakalászi alsósként döntött úgy, hogy kipróbálja a kosárlabdát, a Békási Sasok fantázianevű Óbudai Mini Kupa csoportunkban kezdte meg pályafutását. Tagja volt az U12-es országos bajnok címet szerző 1999-es születésű fiúkból álló csapatunknak. Erre az eredményre máig büszkék vagyunk.

Néhány év múlva a váltás mellett döntött, a Budapesti Honvédban debütált a férfi másodosztályban, a TF-Budapest színeiben pedig az egész Piros csoportos mezőny egyik legjobbja volt 2021/2022-ben. Az alapszakasz mérkőzésein 25.1 pontot és 26.0 VAL-t (4. legjobb) átlagolt, 41-et hintett a Vasasnak, hatszor dobott 30 pont felett és huszonegyszer 20 felett. A felsőházi rájátszás 2. legjobb pontgyárosaként sem érhette panasz a teljesítményét: a BKG Príma ellen 36 pontig, míg a Veszprém ellen 39-ig jutott.

„Egy kis kitérő után újra Kaszás.” – összegezte röviden döntését, miután megszületett a megegyezés a közös folytatásról. Izgatottan várjuk, hogy edzésbe álljon!

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Forrás, fotó: Óbudai Kaszások Facebook

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus