Trey McKinney-Jones a Team USA-nél

Az egykori körmendi játékos bemutatkozott az amerikai válogatottban, amely kikapott Mexikótól, így elszenvedte első vereségét a vb-selejtezőkön.

Tegnap hajnalban játszotta le a Team USA ötödik világbajnoki selejtezős mérkőzését az amerikai zónában, és 78-70-es vereséget szenvedett el a Gustavo Ayon (8 pont, 9 pattanó, 7-7 gólpassz és eladott labda), Francisco Cruz (24 pont, 5 pattanó, 4 eladott labda), Orlando Mendez (20 pont, 5 pattanó, 3 szerzett labda) trió vezette Mexikótól idegenben, Mexikóvárosban. Az amerikai válogatott ezzel 5 fordulót követően 4-1-es mérleggel áll, ez volt az első veresége, de így is vezeti csoportját.

Magyar szempontból az összecsapás érdekessége az volt, hogy az Egis Körmend egykori játékosa, Trey McKinney-Jones is szerepet kapott ezen a mérkőzésen, így bemutatkozott az amerikai felnőtt válogatottban tétmeccsen. A vasi piros-feketék egykori swingmanje közel 20 perc alatt 4 pontot (1/4 dupla, 2/2 büntető), 5 pattanót, 2 gólpasszt, 1 eladott labdát és 3 faultot jegyzett. 

A meccs rövid összefoglalója:

Foto, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus