Új edzői stáb és egy sérülés az Albánál

Vannak fejlemények a fehérváriaknál.

Az albakosar.hu közleménye:

Négy légiósunkat már bejelentettük,  a szerb Cupkovic, az amerikai Smith és Guyton után múlt héten a horvát bajnok Cibona Zagreb kulcsembere, a több poszton is bátran bevethető szerb Marko Ljubicic is ellátta kézjegyével egyesületünk által kínált szerződést.

Az első csapat fiataljai hétfőn megkezdték a tréningeket Jesus Ramirez vezetőedző irányításával, akinek munkáját a folytatásban két honfitársa, Alejandro Zubillaga Jimenez másodedző, valamint Adrian Ariza Medina erőnléti edző segíti. Korábbi segítői közül Joan Albert Cuadrat visszatért hazájába, Góbi Henrik pedig az utánpótlásban dolgozik. Az edzések vezetésében Pethő Ákos, valamint Horváth Balázs erőnléti edző is segíti Ramirezt.

Jövő hétfőtől az Alba teljes kerete tréningezik, a légiósok is felveszik a munkát. Jelenleg két rutinos, válogatott centerünk, Csorvási Milán és Molnár Márton, valamint a kaposvári kitérő után visszatérő Markovic Luka dolgozik fiataljaink, Seyi Awogbemi Sodiq, Polster Attila, Varga Máté és az U20-as Eb-n szerepelt Takács Martin társaságában.

Múlt vasárnap kezdte a felkészülést felnőtt nemzeti együttesünk Kecskeméten. Az együttes tíz napon át tréningezett, majd szerdán délelőtt útra kelt Krétára, ahol rangos nemzetközi tornán vesz részt. Az utazó, 13 fős keret tagja volt a fiatal bedobó, Takács Milán, aki végül mégsem kelt útra Görögországba. A társak a reptérre igyekeztek az Alföldről, ő viszont Fehérvár felé vette az irányt, fájós térde miatt nem repült el a nemzeti együttessel.

- A térdem éreztem a gyakorlás során, a szakmai stábbal egyeztetve úgy döntöttünk, hasznosabb, ha visszatérek Fehérvárra és minél gyorsabban megkezdem a rehabilitációt, hogy a fájdalmaim elmúljanak. A problémát leszámítva nagyon jól éreztem magam az edzőtáborban, pörgős, intenzív edzéseink voltak, főként taktikai dolgokat gyakoroltunk, valamint új elemeket is átvettünk védekezésben és támadásban is. Már múlt héten jelezte Stojan Ivkovic szövetségi kapitány, hogy én is utazom Krétára, ennek megfelelően készültem, nagyon boldog voltam, hogy a csapattal tarthatok a szigetre. Arról nem beszéltünk, hogy pályára léphetek, vagy sem, az viszont feltétlenül jó jel volt, hogy számított rám. Sajnálom, hogy ezúttal nem utazhattam, nagyszerű lett volna világsztárok ellen pályára lépni. Az előzetes hírek szerint ott lesz a görög együttesben a legutóbbi NBA-szezon MVP-je, Giannis Antetokounmpo, valamint további, Euroligában szereplő játékosok is. Remélem, a korábbi válogatott fellépésemhez hasonlóan, a későbbiekben lesz lehetőségem lemérni a tudásomat a nemzetközi elitben szereplők ellen - mondta Takács a klub honlapjának.

fotó: albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus