Váradi Benedek: bízom benne, hogy jó játékkal rukkolunk ki

A magyar válogatott hátvédje a lengyel bajnokságról, a kapitányváltásról és az ellenfél Izlandról is beszélt az NSO-nak. 

fotó, slide: fiba.basketball

Részlet Győri Ferenc helyszíni interjújából - a teljes cikk ide kattintva olvasható el.

– Az első mérkőzés rögtön az egyik legfontosabb a sorozatban. Mi Izland legnagyobb erőssége? A tavalyi világbajnokságra majdnem kijutott…

– Nagyon más stílusban játszik, mint bármelyik európai válogatott, hatalmas energiával, de kissé kiszámíthatatlanul. Megpróbálunk felkészülni belőle, tavaly nyáron játszottunk ellene edzőmeccset, akkor voltak hiányzói. Jók a magasemberei, sok kitűnő játékosa van, és hazai pályán biztosan hatalmas önbizalommal áll ki. Oda kell figyelnünk a lepattanókra és a gyors indítások megállítására, ez lesz a kulcs, és ha jó védekezés is párosul mellé, minden esélyünk megvan rá, hogy megnyerjük a mérkőzést. 

– Elvar Már Fridriksson, az izlandiak egyik kulcsembere az előző idényben a csapattársa volt. Mit kell tudnunk róla?

– Baráti a kapcsolatunk, nagyon jóban voltunk. Próbálom segíteni a szakmai stábot információkkal, nagyon gyors, energikus játékos, korábban az utánpótlásban is találkoztunk. Első számú embernek tekinthető a válogatottjában, sok akcióban benne van, védekezésben is elsőrangú, nem véletlen, hogy megfordult a Rytasban, míg most a görög PAOK-ban légióskodik. Várom, hogy találkozzunk a pályán, és játsszunk egy jó meccset egymás ellen.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus