Ahogy a szakértő látja: a tizedik forduló legjei Báder Mártonnal

Ki volt az MVP, a legjobb magyar játékos, a legjobb edző? Lássuk, hogy vélekedett a szakértő!

Rovatunk heti szakértője Báder Márton, a korábbi sokszoros magyar válogatott játékos volt.

A Forduló MVP-je: Milos Borisov (DEAC)

A Debrecen légiósa 29 pontig és 14 lepattanóig jutott úgy, hogy nem mondható klasszikus centernek. Ennek fényében különösen az a 14 lepattanó az, ami megsüvegelendő. Ráadásul ezt a teljesítményt győztes csapatban hozta, hiszen teljesítményével magabiztos sikerre vezette övéit a Jászberény ellen.

A Forduló Magyar Játékosa: Tóth Ádám (DEAC)

A forduló magyarja is a hajdúságiaktól került ki nálam, ő pedig nem más, mint Milos Borisov palánk alatti társa, Tóth Ádám. Túl sok erős magyar teljesítmény nem volt ebben a fordulóban, de Ádám 21 pontos és 10 pattanós meccse mindenképp kiemelkedik közülük. Ráadásul a lepattanói közül 7 a támadó palánk alatt született, ami külön elismerésre méltó. Bár nem dobott túl jó százalékkal, de ezzel a dupla-duplával fontos szerepet játszott csapata sikerében.

A Hét Edzője: Matthias Zollner (Körmend)

A hét edzője nálam Matthias Zollner. A Körmend ugye sokkal jobban kezdte a szezont, mint ahogy azt később folytatta, ami meglátásom szerint egyértelműen Keller Ákos távozására vezethető vissza. Mióta ő elhagyta a Körmendet, a legfontosabb rangadóikat szinte mind elveszítették. A vasi rangadóra azonban láthatóan nagyon alaposan és jól felkészültek, iszonyatos energiával játszva magabiztosan és megérdemelten verték a Falcót. Ebben Zollnernek elévülhetetlen érdemei vannak, így nálam egyértelműen ő volt a hét edzője.

A Hét Flopja: A Paks és a Kecskemét veresége

Ez a kategória elég relatív, szerintem itt mindig önmagához kell viszonyítani egy csapat vagy akár játékos teljesítményét. Ennek megfelelően nálam a hét flopja a Paks hazai teljesítménye, illetve a Kecskemét kaposvári teljesítménye volt. A Paks úgy tűnt, mintha kissé lekezelte volna a Szolnokot, amely azonban nagyon szépen játszott és nyerni tudott a paksiak otthonában. A Paks ugyan a második félidőben föléledt, de ez már későn jött és a Szolnok be tudta húzni az idegenbeli sikert. A Kecskemét pedig már az első félidőben 30 pontos hátrányban volt, ami nem méltó a tabella negyedik helyén álló csapathoz.

Összegzés a fordulóról:

A Zalaegerszeg és a Kaposvár utóbbi időben feljavuló teljesítményével több csapat is bejelentkezett a nyolcba kerülésért. Hasonló történt az élmezőnyben is, a Körmend és a Szolnok győzelmével, valamint a Paks vereségével a második-harmadik helyért zajló verseny is nyílttá vált. Továbbra is úgy gondolom, hogy egy nagyon színvonalas és izgalmas bajnokságot láthatunk, melynek első köre lassan a végéhez ér, ám a legjobb nyolcért és ezzel együtt a kupadöntőn való részvételért még izgalmas csata zajlik. Meg kell említeni a Szeged és a Sopron sikereit, melyek hosszú negatív sorozatokat zártak le. Utóbbi a Pécs ellen hozta el a két pontot, akiket nagyon sajnálok, a kettős terhelés és a sérülések sokat kivettek belőlük, úgy vélem, ha ők komplettek lesznek, ennél sokkal jobb teljesítményre lesznek képesek.

 

Kép, borítókép: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus