Bencze Tamás: Szégyen volt, megérdemeltük a közönség kritikáját

Az agresszivitás hiányzott a Szolnoknál - Dzunics szerint szüksége volt a Paksnak erre a sikerre - Okorn úgy véli, hogy nagyon jó mérkőzést játszottak - értékelések a szombati meccsek után.

DEAC - Szolnoki Olaj KK 96-90

Berényi Sándor: Nagyon boldogok vagyunk, hiszen óriási tettet hajtottunk végre. A klubunk életében ez nem kis dolog, hiszen mióta tagjai vagyunk az élvonalnak, a Szolnok kivételével már minden csapatot le tudtunk legalább egyszer győzni. A második félidei védekezésünk volt a kulcs, ami végre úgy működött, ahogy azt elvárom. Természetesen az olyan extrák is kellettek, mint Dugat tripla-duplája, vagy Ivosev játéka, amik nélkül nem lehet bajnokot verni.

Dragan Alekszics: Nehéz visszazökkenni a bajnokság ritmusába egy ilyen érzelemdús kupahétvége után. Az első félidőben kontrolláltuk a játékot, de a második húsz percre szétesett a védekezésünk, és agresszivitásban sem tudtunk felnőni a hazaiakhoz, akik megérdemelten nyertek.

Ivosev Tamás: Meccsről meccsre jobbak vagyunk, köszönhetően a stáb munkájának és a fantasztikus szurkolóknak, akik belehajszolnak bennünket a győzelmekbe. Évek óta nem volt ilyen kosárlabdahangulat Debrecenben, mi pedig igyekszünk jó játékkal meghálálni a lelkesedést.

Benke Szilárd: Gratulálunk a Debrecennek, bebizonyították, hogy hazai pályán mindenkire egyaránt veszélyesek tudnak lenni. Sajnos a második félidőben nem kosárlabdáztunk kellően agresszívan, amiért meg is bűnhődtünk. Ki kell elemeznünk a hibáinkat.

Atomerőmű SE - Sopron KC 105-85

Dzunic Branislav: Boldog vagyok, hogy megnyertük ezt a meccset, szükségünk volt erre a sikerre. Nagy energiával és sok hibával játszottunk, főleg védekezésben, de remélem ezeket a hibákat ki fogjuk javítani az elkövetkezendő időszakban.

Sabáli Balázs: Gratulálok a Paksnak. Az első félidőben elég sokáig tudtuk magunkat tartani ahhoz, amit megbeszéltünk, így az ASE nem tudta azt a játékot játszani, amit a második félidőben. Jól védekezett a Paks, a második félidőben pedig olyan eladott labdáink és dobásmegválasztásaink voltak, ami nem elfogadható. Bízom benne, hogy ezeken fogunk tudni változtatni.

Ruják András: Amit mi elterveztünk az részben sikerült, rövidebb rotációval játszottunk ezzel nagyobb nyomást tudtunk tenni a Sopronra. Ezen a 86 ponton tudunk még faragni, nyilván még szoknunk kell ezt a stílust, de ha így játszunk mint a második félidőben akkor úgy gondolom, hogy ez lesz a jó irány.

Angelo Warner: Azt gondolom, hogy a hazai csapat jobban tudta tartani a taktikát, én mint irányító nem tudtam tökéletesen összerakni a csapatot, de bízom benne, hogy a továbbiakban működni fog a dolog.

Zalakerámia ZTE KK - Kaposvári KK 85-96

Bencze Tamás: Teljesen megérdemelt győzelmet aratott a Kaposvár. Nehéz bármit is mondani akkor, amikor a csapatom 62 pontot kap két negyed után, úgy hogy az elmúlt meccseken is gondunk volt a védekezéssel. Az első félidőben nagyjából semmit sem valósítottunk meg abból, amit elterveztünk. A félidőben az volt a változtatás, hogy egész pályán próbáltuk kontrollálni a labdásokat és ez már nem az a ritmus volt, amit megszokott a Kaposvár az első félidőben. Emiatt tudtunk visszajönni és partiban maradni. Jó ritmusba kerültünk és volt néhány jó percünk és öt pontra feljöttünk. Volt még időnk a végén, de újabb hibákat csináltunk és vége is volt a meccsnek. Az első félidőben szégyen volt, amit csináltunk és megérdemeltük a közönség kritikáját. A második félidő már más volt és arra mindenképpen rávilágított, hogy ez másképpen nem fog menni. Ez a Kaposvár már nem az a Kaposvár, mint az alapszakasz elején, és ez be is bizonyították ma este.

Fekete Ádám: Az idei szezon során először játszhattunk teljes kerettel, ami nagy segítség volt számunkra. Amióta megtörténtek a változások és az elmúlt mérkőzések adtak olyan önbizalmat a csapatnak, hogy azok a hullámvölgyeket, amik jöttek, főleg egy Zalaegerszeg ellen, akik bármikor meg tudják fordítani a mérkőzést, tudtuk kontrollálni. A sikerhez sok minden kellett, a lepattanózás, amit megnyertünk és támadásban is megvolt az egyensúly. Ami fontos, hogy az elmúlt időszakban 5-6 játékos is hoz egy szint feletti játékot és ez megadja az önbizalmat és a stabilitást a csapatnak. A ZTE-nek erőltetett menete van, ami kétféleképpen is elsülhetett volna, ma mi voltunk a frissebbek és ez döntőnek bizonyult.

Dustin Ware: Úgy érzem, hogy jól felkészült belőlünk az ellenfelünk és jól ismerték a játékunkat is. Nagyon sok hibára késztettek bennünket. Az első félidőben hagytuk őket abban a ritmusban játszani, amiben tudnak. A második félidőben, amikor mindenki megfelelően agresszív volt, akkor feljavultunk támadásban, de nagy volt az előnyük, amit már nem tudtunk ledolgozni.

Emmanuel Ubilla: Tudtuk előre, hogy itt mindig kemény meccs vár ránk. Az első negyedben próbálta mindkét csapat megismerni a másikat, de akkor még az időzítésekkel voltak kisebb problémák. A harmadik negyedben kicsit megtorpantunk, feljött a ZTE, de alapvetően megvalósítottuk, amit szerettünk volna és egy kemény mérkőzésen nyertünk.

Alba Fehérvár - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 80-75

Jesús Ramírez: Volt egy hosszabb szünet, amelyet kemény edzésekkel töltöttünk, sajnos egy ilyen periódus után eléggé rizikós, hogy a csapat hogyan tud visszatérni a mérkőzések ritmusába. Sajnos ennek tükrében nem is kezdtünk jól, mert sem támadásban, sem védekezésben nem azt nyújtottuk, amit megbeszéltünk. Amikor azonban védekezésben váltottunk, akkor már sikerült könnyű kosarakat, labdákat szerezni. Állandósult a nyolc-tízpontos vezetésünk, amit csaknem a meccs végéig megőriztünk, de a hajrában sok labdát eladtunk, pontatlanok voltunk, és erre majdnem ráfizettünk. Annak örülök, hogy a csapat higgadt tudott maradni, és győzni tudtunk.

Gasper Okorn: Nagyon jó mérkőzést játszottunk, nekünk is lett volna esélyünk a győzelemre. Keményen harcolt, mindent megtett a csapatom. A meccs első harmadában sokkal több önbizalommal játszottunk, bizonyítja ezt, hogy az Alba sem támadásban, sem védekezésben nem tudott úgy reagálni a mi játékunkra. A találkozó végén nagyon nehéz szituációban dobott a Fehérvár kosarat, amely szerencsés volt, és akár máshogy is alakulhatott volna a végjáték.

Tóth Péter: A Falcónak idén is nagyszerű csapata van, ezért nagyon boldog vagyok, hogy le tudtuk őket győzni. Sajnos nagyon rosszul kezdtünk, több mint tíz ponttal is vezettek, de szerencsére védekezésben tudtuk váltani, a támadásaink is jobbak voltak, így uraltuk a mérkőzést. A szünet után ez a győzelem lendületet adhat a csapatnak, remélem továbbra is így fog menni a játék.

Perl Zoltán: Gratulálok az Albának, nüanszokon múlt a győzelem. Úgy érzem, hogy próbáltunk mindent kiadni magunkból, de nagyon rosszul dobtunk. Nem vagyunk elégedettek, mert győzni szerettünk volna, de úgy érzem, hogy próbálkoztunk és küzdöttünk.

Serco - TF-BP - Egis Körmend 70-77

Ales Pipan: A találkozó első félidejében gyengén védekeztünk, sok eladott labdánk volt, kevés energiát vittünk a játékba. A harmadik negyedben csapatként működtünk, nagyon jól védekeztünk. A záró tíz perc során visszajöttek első félidei hibáink, visszaesett a koncentrációnk, mindenki egyedül akarta megnyerni a meccset. Nem elég egy negyeden keresztül koncentrálni a mérkőzés során, hanem végig ezt kellene tennünk.

Matthias Zollner: A végeredménynek örülök, a győzelmet nem kell megmagyarázni, azonban a mutatott játékkal egyáltalán nem vagyok elégedett. Nagyon rosszul, koncentrálatlanul játszottunk az egész mérkőzés során.

Marko Rikalo: Kemény meccs volt. A harmadik negyedben megállítottuk a Körmendet a védekezésünkkel és nagyot is küzdöttünk, a végén az eladott labdák és a hét kihagyott büntető miatt veszítettünk.

Xavier Thames: Nehéz mérkőzés volt, a TF keményen küzdött. A harmadik negyedet nagyon lassan kezdtük, és nem volt kellő energia a játékunkban. Hogy ez változzon, jobban kell teljesítenünk az edzéseken.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus