Csorvási örömmel tér vissza az Albához

A fehérváriak régi-új centere nyilatkozott a helyzetről.

Az albakosar.hu közleménye:

Kecskeméten kezdett kosárlabdázni, majd egy évet Sopronban töltött kölcsönben, a folytatásban betonozta be magát a KTE együttesébe. Szegeden szerepelt két idényen át, aztán 2014-ben szerződött az Albához. Két szezonon át erősített bennünket, 2016-ban igazolt az Egis Körmend gárdájához. Döntését nem bánta meg, jól érezte magát a nyugati határszélen. Miként meggyőződése, jó időszak vár rá Fehérváron is.

- Örömmel térek vissza a Gáz utcába, ismerős közegbe kerülök a felkészülés kezdetén. A két, korábbi szezonomra vegyes érzésekkel emlékszem, az első évben a 9. helyen végeztünk, nem jutottunk a rájátszásba. Azt az időszakot a nemrég zárult bajnoksághoz tudnám hasonlítani, amikor ugyanúgy semmi nem sikerült a fehérváriaknak, ahogy most sem. Ha jól emlékszem, akkor is körülbelül 15 meccset veszítettünk el néhány ponttal, ha nyertünk is, az összevetésekből végül mindig mi jöttünk ki rosszul. Tehát pontosan tudom, milyen egy balszerencsés szezon, amikor minden összeesküszik ellened. A második, fehérvári idényem sokkal jobban alakult, a bajnoki fináléig meneteltünk, nagy csatában kaptunk ki a szolnokiaktól.

Bár Csorvásit 2016 nyarán marasztalta egyesületünk, a több játéklehetőség miatt a váltás mellett döntött. Az Egis Körmendhez távozott.

- Jó döntés volt, végig jól szerepeltünk a vasiakkal. Mind a három idényben a négy közé kerültünk a bajnokságban, győztünk az Alpok-Adria Kupában, kétszer a 16 közé kerültünk a FIBA Europe Cup sorozaton. Idén megnyertük a hazai pontvadászat alapszakaszát, esélyesként vártuk a bajnoki finálét. Végül a Falco szerezte meg az aranyat, megérdemelten, jobbak voltak nálunk. A vereség fáj, pár nap elteltével még csalódásként élem meg, ahogy múlik az idő, nyilván jobb érzésekkel gondolok majd az elveszített összecsapásokra. Bajnoki aranyam nincs, kupagyőzelmem már van – az érmet őrzöm -, lassan másfél évtizede szereztem a kecskemétiekkel. Fiatal játékosként kevés lehetőséghez jutottam, a paksi négyes döntőben nem léptem pályára, a fináléig vezető úton kaptam csak szerepet. Remélem, az elkövetkező két évben sikerül aranyat nyernem az Albával. A válogatottban is szeretnék pályára lépni. Két éve, az Eb-t megelőzően rendszeresen szerepet kaptam, a kontinensviadalt megelőzően pályára léptem a felkészülési meccseken, azonban az utolsó rostán kihullottam, Kemal Karahodzic került az utazó keretbe. Ezt egyértelműen csalódásként éltem meg, remélem, Fehérvárról sikerül visszaverekednem magam a nemzeti együttesbe.  

fotó: albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus