Curry jól érezte magát a Falcónál, de örömmel írt alá Fehérvárra

Beszélt a he lyzetéről az Alba légiósa. 

fotó: albakosar.hu

A Falcótól igazolt Székesfehérvárra Ron Curry, az Alba új légiósával a klub honlapja készített interjút.

- Csütörtökön érkeztem, egy napot  utaztam. Philadelphiából indultam, Washington és Isztambul érintésével érkeztem Budapestre. A határokon nem volt gond, könnyedén beléptem Törökországba, majd Magyarországra. Az átállás nem okozott problémát,  nem kellett hatósági karanténba vonulnom, de elővigyázatosságból az első negatív tesztem eredményéig nem találkoztam a csapattal, ezt az időt a lakásomban töltöttem. Miután megérkezett a negatív eredmény, megkezdtem az edzéseket a fiúkkal. Remekül érzem magam a csapatban, nagyon pozitív vagyok az új szezont illetően. Úgy gondolom, erős, jó szellemű csapatunk lesz.

Curry négy meccset vívott a Falco színeiben együttesünk ellen az elmúlt két évben, egyszer kaptak ki Fehérváron, a többi három meccset megnyerték.

- Erős csapatunk volt, jól éreztem magam Vasban, ugyanakkor örömmel fogadtam el az Alba ajánlatát. Kellemes emlékeket őriztem a fehérvári csarnokról, mindig sok néző volt és remek hangulat. A várost most kezdem megismerni, nagyon sok jót hallottam róla, biztosra veszem, remekül érzem itt magam az elkövetkező esztendőben. Amúgy én mindenütt elfogadtam a körülményeket, megszerettem Szlovéniát, Németországot is. A németeknél különösen jó élni, valamint a bajnokság is erős. Lettországgal sem volt gond, de túl kevés időt töltöttem ahhoz, hogy véleményt formáljak, mindössze két csoportkörös meccsen szerepeltem a BL-ben, valamint három bajnokin tavaly kora ősszel, majd visszatértem Szombathelyre, ami jó döntés volt.

Az idei nyáron New Jerseyben, a korábban főleg kaszinóiról ismert üdülőhelyen, Atlantic Cityben rendezett állami, nyári ligában együtt pattogtatott újdonsült, fehérvári társával, az irányító Frank Turnerrel.

- Philadelphiában élek, a nyári ligában Atlantic Cityben szerepeltem, fél órára található az otthonomtól. Ugyanabban a csapatban játszottunk, Frank mondta, hogy tárgyal a Fehérvárral, később közölte, alá is írt, majd rövidesen hozzám is befutott az Alba ajánlata, amit örömmel fogadtam el. Nagyszerű, hogy ismét együtt kosarazunk. Tavaly sem voltunk messze egymástól, ő Körmenden játszott, én Szombathelyen, a meccsek után természetesen mindig beszéltünk.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus