Dzunics szerint reális eredmény született

Az Alba Fehérvár vezetőedzője a bronzcsatáról, a keretről, a szezonról és a bajnokról is beszélt.

Az albakosar.hu interjúja:

Hétfőn a Szolnok 83-81-re verte a Falco együttesét, ezzel 3-1-es összesítéssel elhódította az aranyérmet, egyben lezárta a 2017-18-as bajnoki idényt. Együttesünk egy évvel ezelőtt duplázott, a bajnoki cím mellett a kupagyőzelmet is megszerezte. Ezúttal az MK-ban a 4., a bajnoki versenyfutásban pedig a 3. helyet szereztük meg. Vezetőedzőnk – a lejáró szerződését közelmúltban további két esztendővel meghosszabbító – Dzunic Branislav szerint a gyenge szezonkezdés után megszerzett bronzéremmel nem lehetünk elégedetlenek.

- Az Egis Körmend ellen szereztük meg a bronzot, két összecsapáson. Látszott, a fiúk szeretnék minél gyorsabban letudni a párharcot.

- Igen, ugyanis nehéz szezonon vagyunk túl. Amúgy a harmadik helyért vívott összecsapásokon nem könnyű játszani és felpörögni, ugyanis két, meglehetősen szomorú együttes találkozik. A körmendiek szerintem kevésbé voltak csalódottak, mint mi, ugyanis ők egy egyértelműen jobb csapattól kaptak ki az elődöntőben, a Szolnok 3-0-s összesítéssel verte őket. Abban nem vagyok biztos, hogy a Falco erősebb nálunk, mégis ők lettek finalisták, mert a párharc mindent eldöntő ötödik meccsen jobbak voltak. Sajnos ezen a találkozón játszottunk a leggyengébben a szombathelyi meccsek közül, futottunk az eredmény után. Előzőleg komoly győzelmi esélyeink voltak, az elődöntő első és harmadik vasi mérkőzésén jól játszottunk, de nem tudtunk élni a lehetőségeinkkel.

- Címvédőként kezdtük a szezont a kupában és a bajnokságban, végül nem sikerült ismételnünk egyik színtéren sem.

- A februári, debreceni kupadöntőben a negyeddöntőben legyőztük a körmendieket, az elődöntőben alulmaradtunk a későbbi győztes Szolnokkal szemben. A harmadik helyért vívott találkozón sokáig vezettünk, végül kikaptunk a paksiaktól, akik jobban akarták a győzelmet. Mi a döntőre készültünk, a játékosokat nem igazán motiválta a harmadik hely. A most véget ért bajnokságban viszont nagyon is fontos volt a bronzérem, ugyanis a negyedik helyezett már nem léphet ki a nemzetközi porondra. Mi viszont az ősszel is szeretnénk ott lenni a kupaküzdelmekben, a FIBA Europe Cup sorozaton. Ez jogos elvárása az egyesület vezetőinek, a drukkereknek és a szakmai stábnak is. Két éve az első csoportkörön jutottunk túl, tavaly a másodikat is túléltük, végül a 16 között búcsúztunk a litván Juventus Utena ellen. A kupaszereplésünket kimondottan jónak értékelem, mint ahogy összességében az egész szezonunkat is. A dobogós helyezés sikernek számít, úgy gondolom, a harmadik hely miatt nem kell magyarázkodnunk.

- Nehezen indult, a bajnokságban és a nemzetközi kupában is vereségekkel nyitottunk, nehezen kaptuk el a fonalat.

- Kulcsjátékosaink sérültek meg, a szezon kezdetén, hosszú időn át nem számíthattunk Lóránt Péterre, Trevis Simpsonra és Chris Hortonra sem. Ők visszatértek, az eredményeink látványosan javultak, akadtak a szezonban kimondottan jó időszakaink, kétszer volt hosszú, győztes sorozatunk. Az okokról már ejtettem szót, miért nem ment az elején. A gyenge kezdés miatt nagy hátrányba kerültünk a nemzetközi kupában és bajnokságban, fokozatosan jöttünk fel. A hazai pontvadászaton címvédőként ezúttal is a döntőbe igyekeztünk, a klubnak mindig ez a célja. Úgy gondolom, ez összességében nem volt rossz szezonunk, a harmadik hellyel nem lehetünk elégedetlenek. 

- Említetted, a Falco nem biztos, hogy jobb nálunk, mégis ők jutottak a fináléba. A Szolnok nyerte az aranyat. Ők voltak a legjobbak?

- Igen, megérdemelten szerezték meg a legfényesebb medált. Megnyerték az alapszakaszt és a középszakaszt, ők teljesítettek a legkiegyensúlyozottabban az idény során. Egy éve mi nyertük a fentebb említett két etapot, majd a rájátszást is, tavaly júniusban mi is megérdemelten jutottunk az aranyhoz.

Forrás, Foto, Slide - albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus