Egész Magyarországot képviselné a PVSK

A FIBA Europe Cupban közelgő rajt okán a PVSK-Veolia sajtótájékoztatót tartott, amelyen többek között kiderült, hogy Csirke Ferenc együttese nem csak Pécsért fog küzdeni a nemzetközi porondon.

A klub közleménye: 

Jól látszik, hogy az előző bajnoki szezonban szerzett bronzérmünk, a reményteljesen sikerült nyári igazolásaink és a jó bajnoki rajtunknak köszönhetően nagy a zsongás körülöttünk. Ennek tudható be, hogy komoly érdeklődés mutatkozott az Európa Kupa rajtunk jegyében összehívott sajtótájékoztatónk iránt. Az eseményen Czerpán István, a PVSK elnöke, Csirke Ferenc, csapatunk vezetőedzője, Bán Gábor ügyvezető és Pongó Máté, irányítónk képviselte klubunkat.

Persze ezen nincs is mit csodálkozni, hiszen először léphetünk ki a nemzetközi porondra. Hogy ez ráadásul épp a PVSK 100 éves centenáriumán, és a férfi kosárlabda szakosztály 75. születésnapján jött össze, az már a hab a tortán.

- Úgy illik, hogy hű maradjak önmagamhoz a mostani sajtótájékoztató alkalmával is és azzal kezdem, hogy, 100 éves idén a PVSK és erről mindenképp mondjak néhány mondatott. Már az év elejétől elkezdődött a centenáriumi eseménysorozatunk, ami azt jelentette, hogy minden sportágban rendezvényeket szervezünk. Januártól decemberig 16 esemény az amire sor került, illetve sor kerül még. Fontos esemény volt számunkra augusztus 23-án a centenáriumi közgyűlésünk, amin ötszázan vettünk részt: múltunk és jelenünk nagyszerű sportolói, edzői, illetve partnereink, vendégeink. Erre nagyon büszkék vagyunk. Büszkék vagyunk arra is, hogy öt nappal később ezt a gyönyörű létesítményt sikerült átadnunk. Az új munkacsarnokunkat a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia fogja nagyrészt használni. Aki ismeri az egyesületünket az tudja mekkora dolog ez számunkra, mert itt nálunk évtizedekig nem épült szinte semmi. Pozitív hír az is, hogy a fejlesztések nem állnak meg és több beruházásunk is el fog indulni a következő évben. Örömteli számunkra, hogy sikerült a célkitűzésünket teljesíteni, az elmúlt szezonban a PVSK-Veolia bronzérmet szerzet. Ez nem volt könnyű, azt gondolom, hogy az ebben dolgozó kollégák és a csapat teljesítményét dicséri ez az eredmény. Ínséges tíz év után sikerült újra dobogóra kerülnünk. A remek eredmény mellett azt is sikernek tartom, hogy újra és újra megtelt a Lauber Dezső Sportcsarnok a mérkőzéseinken. Bátran mondhatjuk, hogy a PVSK-Veolia jelen pillanatban a város sportjának a zászlós hajója. Köszönet szeretnék mondani a médiának. Úgy gondolom a működésünkhöz azt a tájékoztatást, és azt az együttműködést megkaptuk, ami ahhoz kellett, hogy az egyesületünk megfelelő színben tűnjön fel, mind a város, mind az ország közvélemény előtt. Remélem ezt a közös munkát később is tudjuk folytatni. Végezetül szeretnék sok sikert kívánni kosárlabdacsapatunknak a nemzetközi szerepléshez, remélem a 100 éves PVSK hírnevét sikerül Európában is növelniük – zárta gondolatait Czerpán István elnök.

Vezetőedzőnk, Csirke Ferenc már az Európa Kupás csoportellenfeleinkről is beszélt egy kicsit. Persze ezen nincs is mit csodálkozni, hiszen október 23-án, Pozsonyban kezdjük meg szereplésünket.

- Csatlakozva elnök úrhoz, az biztos, hogy nem sok ember mondhatja el magáról, hogy egy 100 éves klubhoz tarozik, ez óriási dolog – kezdte trénerünk. - Nagy megtiszteltetés ez számunkra. Ennek szellemében igyekszünk méltó módon szerepelni minden fronton. Nagyon sok munkát tettünk bele az utóbbi években, abban, ami az előző szezon végén bronzérmet eredményezett. Fontosnak tartom kiemelni, hogy nem csak a játékosok és a szakmai stáb, hanem nagyon sok, a háttérben dolgozó ember is. Ez az ő sikerük is volt. Nem árulok el nagy titkot, hogy borzasztóan várjuk már a nemzetközi bemutatkozást. A legfontosabb, hogy ez az egész, minden amit csinálunk, az a szurkolókért van. Ezért is nagy öröm számunkra, hogy újra és újra meg tudjuk tölteni a sportcsarnokot. A nemzetközi kupa azért is szép dolog, mert itt egy kis időre eltűnnek a klubszimpátiák. Tehát nyugodtan mondhatom, hogy amikor pályára fogunk lépni az Európa Kupában, akkor nem csak Pécsért és a pécsi szurkolókért játszunk majd, hanem az egész országért is, és minden olyan szurkolóért, aki szereti a kosárlabdát. Esélyekről egyelőre nehéz beszélni. A célunk minden meccs előtt az lesz, hogy nyerjünk. Ellenfeleink, az Inter Bratislava, a ZZ Leiden és a Benfica nagyjából olyan játékerőt képviselnek, mint a nagy hazai riválisaink. Négy-öt légióssal állnak fel, erős csapatok. Ellenük azért egy kicsit nehezebb lesz felkészülni, kicsit nehezebb feltérképezni őket, így egyelőre nem is nagyon szeretnék azzal foglalkozni, hogy a továbbjutást érő első két helyre eséllyel pályázhatunk-e. Két-három forduló elteltével már sokkal okosabbak leszünk e téren.

Ügyvezetőnk, Bán Gábor a nemzetközi szereplés szervezési oldaláról beszélt. 

- A szurkolóink számára fontos hír, hogy a szezonra megvásárolt bérletek a nemzetközi meccseinkre is érvényesek – árulta el Bán, majd azt is hozzátette, az idegenbeli meccsekre is van lehetőség eljutni. - Eddig ugyan nem jeleztek ilyen igényt drukkereink, de a lehetőség adott. A szabályok szerint minden csapat, a csarnoka befogadóképességének 10 százalékát a vendégdrukkerek számára kell fenntartania. A nemzetközi rutinnal rendelkező magyar csapatokkal, a Falcoval, a Körmenddel és az Albával is felvettük korábban a kapcsolatot, sok hasznos tanáccsal láttak el bennünket szervezési kérdésekben, úgy gondolom, felkészülten várjuk az Európa Kupát.

Csapatunk elsőszámú irányítója, Pongó Máté tisztában van azzal, hogy a nemzetközi meccsek miatt jóval több meccs vár rájuk az ősszel, de ő nem fél ettől különösebben.

- Az teljesen egyértelmű, hogy a EK meccsek okozta megnövekvő meccsszám új lesz számunkra – mondta. - Kétségtelen, hogy jelentősen megnövekvő terheléssel kell számolnunk. Én ugyanakkor bizakodó vagyok, szerintem ez nem fog gondot okozni. Azon leszünk, hogy minden fronton, a nemzetközi porondon és a magyar bajnokságban is helyt álljunk az előttünk lévő időszakban.

Az elszántsággal tehát biztosan nem lesz hiba. Most már csak azt várjuk, hogy valóban bemutatkozhassunk végre Európa színterén is. Az első FIBA Europe Cup mérkőzésünket,október 23-án Pozsonyban, az Inter Bratislava ellen fogjuk játszani. Az első hazai meccsre sem kell már sokat várni, október 29-én ugyanis csoportunk, előzetesen talán legerősebb csapatának tartott tagjával, a Benficával mérkőzünk meg a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

FIBA Europe Cup "A" csoport:

2019.10.23. 18:00 | Inter Bratislava - Pécsi VSK-VEOLIA (Pozsony)
2019.10.29. 18:00 | Pécsi VSK-VEOLIA - SL Benfica
2019.11.05. 18:00 | Pécsi VSK-VEOLIA - Leiden
2019.11.12. 18:00 | Pécsi VSK-VEOLIA - Inter Bratislava
2019.11.19. 21:00 | SL Benfica - Pécsi VSK-VEOLIA (Lisszabon)
2019.11.27. 20:00 | Leiden - Pécsi VSK-VEOLIA (Leiden)

fotó: pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus