Ezért jó a szoros végjátékokban az idei Körmend

Matthias Zollner vezetőedző beszélt a helyzetről. 

Rendkívül értékes győzelmet aratott a hétvégén Szolnokon az Egis Körmend, a megnyert szoros végjátékkal megerősítette második pozícióját a tabellán - sokat viszont nem pihenhet, szerdán már a Ventspils ellen kell helytállnia a nemzetközi porondon.

„Egyrészt nagyon jó közösséget alkotnak a fiúk ebben a szezonban, igazi csapatként dolgozunk együtt, különösen védekezésben. Másrészt az edzői stáb részéről mindig igyekszünk sok önbizalmat adni a srácoknak, azzal, hogy hiszünk bennük, bízunk abban, amire képesek. Ezért van az, hogy szoros mérkőzéseken, kiélezett végjátékokban kellő önbizalommal tudnak játszani. Nem ijednek meg és jó döntéseket tudnak hozni” - mondta a siker titkáról Matthias Zollner vezetőedző az Egis Körmend hivatalos Facebook-oldalán.

„Remélem, hogy tudjuk így folytatni, persze minden mérkőzés egy új történet, minden meccs 0-0-ról indul. Ott semmit sem nyerhetünk az előzőn mutatott játékunkkal, nem vihetünk tovább semmit. Az biztos, hogy a Ventspils otthonában nehéz dolgunk lesz. Beszéltünk már erről korábban, hogy itthon, három negyeden, sőt 35 percen át szoros meccset játszottunk velük, utána viszont ami az utolsó öt percben történt, arra ez nem mondható el, akkor rosszul kosárlabdáztunk. De lehet ezen javítani. Tudunk annál jobban játszani, és akkor lehet esélyünk a sikerre” - utalt vissza a tréner a Ventspilstől itthon elszenvedett vereségre.

„A számunkra az a legfontosabb, hogy a saját játékunkra összpontosítsunk. Jól kosárlabdázzunk, ügyeljünk a lepattanókra, ne adjuk el és jól járassuk a labdát, védekezésben pedig teljesítsünk újra jól, legyünk együtt és tartsuk távol a labdát a gyűrűnktől. Ha ezeket meg tudjuk csinálni, akkor lesz esélyünk a győzelemre. Nem a visszavágás a lényeges számunkra, hanem az, hogy egy újabb győzelemmel életben tarthatjuk a reményeinket a továbbjutásra a FIBA Europe Cup mezőnyében.”

fotó és forrás: Egis Körmend Hivatalos

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus