Gasper Potocnik: egy kosárlabdaedző sosem alszik

Három éve az Olajbányász edzője a szlovén szakember.

Szolnoki Olajbányász készített interjút a klub edzőjével Gasper Potocnikkal, részlet a cikkből: 

Éppen három éve szerződtette az Olajbányász a szlovén szakembert, akivel már nem ez az első kérdezz-felelekünk, de a mostani beszélgetés sokkal inkább szólt Gasper Potocnikról, semmint az Olaj edzőjéről. Szóba került a filozófiája, a család, Szolnok, de természetesen az elmúlt három esztendő mellett sem mehettünk el szó nélkül. Nagyinterjú.

 

Személy szerint mit tart az elmúlt három szezon legkiemelkedőbb sikerének?

– Azt kell mondjam, hogy a stabilitást, amit a klubon belül megteremtettünk. A folytonosságot, az állandóságot, ami egyet jelent azzal, hogy minőségi munkát végzek/végzünk, hisz az jó irány, ha mindig a legjobbak között tartanak számon. Tisztában vagyok persze azzal, hogy a sportban a sikereket bajnoki címben mérik, de előbb-utóbb az is jönni fog. Az elmúlt szezonok alatt fejlődtünk mi is menedzsment szinten minden tekintetben, számomra ez is fokmérője a sikernek. És még valami: ha a játékosaim magasabban jegyzett bajnokságokba igazolnak tőlünk, mint Roko vagy Angelo, akkor tudod, hogy valamit biztosan jól csinálsz. Szóval ezeket így együtt jóval előbbre helyezem, mint egy aranyérmet, mert ahhoz, hogy azt megszerezd és folyamatosan a „csúcsot támadhasd”, kellenek a fentiek.

Van olyan feelgood sztorija az elmúlt három idényből – akár kosárpályán kívüli is lehet -, amire szívesen emlékszik vissza?

– Ez is rendhagyó válasz lesz, mert bennem a legjobb érzést, és ezt a játékosaim nevében is nyugodtan mondhatom, az keltette és kelti, hogy az Olajnál mindenki otthonosan érezheti magát, ugyanis az irodában dolgozók elképesztő munkát végeznek, és teszik mindezt 0-24-ben, hétvégéken, ünnepek alatt, éjszaka, bármikor, mindig. Kívülről ezt nehéz elképzelni, de hatalmas segítség, hogy nekünk a kosárlabdán kívül tényleg nem kell semmi másra koncentrálni, úgyhogy innen is nagyon köszönöm nekik. A másik az a lányomhoz kötődik, aki most már sokadjára mondta azt Ljubljanában a családnak, hogy „megyünk haza Szolnokra”. Nagyon szereti a várost, vannak kis barátai, alig várja, hogy visszamehessen közéjük az itteni óvodába, ez pedig nekünk, szülőknek hatalmas megnyugvást jelent.

 

A teljes interjút ide kattintva olvashatjátok el.

 

Fotó, slide: olajofficial.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus