Halász a védekezést, Pongó a támadást emelte ki a negyeddöntő előtt

A Körmend irányítója a KTE kettő-kettőinek levédekezésben, a Kecskemét hátvédje pedig a minél kevesebb eladott labdában látja a siker receptjét a két csapat playoff-párharcában. 

Érdekes párharcra számíthatunk a Körmend-Kecskemét szériában, hiszen jó meccseket vívtak eddig egymással a felek és éppen ezzel a párosítással zárult a középszakasz is - a playoff azonban más, meglátjuk, hogy itt mire mennek a csapatok. A Kezdő5.hu körmendi oldalról Halász Ákost, a Kecskemét részéről pedig Pongó Mátét kérdezte a szériáról. 

"Amit biztosan tudok az eddigi meccseinkből kiindulva, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz. Az viszont nagy segítség, hogy az első körben nálunk van a pályaelőny, azonban ez már a playoff, szóval nincs nagyon helye a botlásnak, főleg hazai pályán, mert itt már nincs sok lehetőség s javításra. A játékunk jelenleg még nem tökéletes, de meccsről meccsre próbáljuk fejleszteni az új edzőnkkel. Nagyon fontos lesz, hogy mennyire leszünk koncentráltak védekezésben, mert a Kecskemét nagyon gyorsan és folyékonyan játsza a 2-2-ket, hátsó elzárásokat és jól meg is passzolja ezeket. Ezért gondolom úgy, hogy a védekezésunk lesz a kulcs, mert ha ez jól sikerül, akkor sok lehetőségunk lesz a gyorsindításokra és jobb ritmusban tudunk kosárlabdázni, ami elősegíti a jobb dobószázalékot is" - mondta Halász Ákos.

"Ha összességében az alapszakaszt nézzük, óriási eredmény, hiszen bejutottunk a felsőházba. Talán még jobb eredménnyel is zárhattunk volna, hiszen idegenben jó pár bravúrgyőzelmet arattunk, csak sajnos hazai pályán becsúszott egy-két olyan vereség, amivel nem számoltunk, de ne legyünk telhetetlenek, a szezon előtt nem sokan hittük volna, hogy  a középszakaszt a legjobbak között kezdhetjük. Itt már kevesebb sikerélményünk volt, de azt gondolom, hogy nincs okunk szégyenkezni" - tekintett vissza a Kecskemét szezonjára Pongó Máté, majd rátért a Körmend elleni párharcra is.

"A Körmend az új edzővel igen csak sokat változtatott, úgyhogy szerintem nem sok következtetést vonhatunk le az eddigi meccseinkből. Nem tartom magunkat esélytelennek a párharcban, de végig nagyon koncentráltnak kell lennünk, az eladott labdáink számát a lehető legkevesebbre kell redukálnunk, hiszen a Körmend nagyon jól játszik rendezetlen védelem ellen, ez meglátszott a legutóbbi meccsünkön is: három negyeden keresztül meccsben voltunk, sőt vezettünk is, az utolsó negyedben rosszul támadtunk, sokat egyénieskedtünk, rossz dobásokat választottunk, az ellenfelünk pedig átfutott rajtunk. Minden bizonnyal csalódottak lennénk, ha nem sikerülne továbbjutni a párharcból, de reálisan nézve hatalmas bravúr lenne kiverni a Körmendet."

fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus