Honnan is került elő és ki is az a Pallai Tamás?

Nézzük, honnan is "jött" az a 18 éves srác, aki tegnap élete első NB I/ A-s mérkőzésén bajnoki elődöntőben ért el 18 pontot és 6 lepattanót.

Az iszolnok.hu cikke:

Nem jutott idén a bajnoki döntőbe a címvédő Szolnoki Olaj KK, a példátlan sérüléshullám miatt mindössze négy felnőtt játékossal erre nem is volt esélye az idény végére összeálló, remek formában lévő Falco KC otthonában. Ám mégis egy szolnoki játékosról szólt leginkább a mérkőzés, nevezetesen a mindössze 18 esztendős Pallai Tamásról, a Szolnoki Kosárlabda Akadémia legtehetségesebb játékosáról, aki ugyan kényszerből került a keretbe, de ha már ott volt, akkor csapata egyik legjobbjaként igen tisztes teljesítménnyel mutatkozott be a felnőtt élvonalban.

Tasnádi Zoltánnal, az Akadémia szakosztályvezetőjével arról beszélgettünk, mennyire volt váratlan Pallai péntek esti játéka.

– Legyünk azért reálisak, egy szerencsés helyzet adódott elő azzal, hogy pályára került, hiszen a sérülések, egy kiállítás is kellett hozzá, na meg az, hogy az nb2-es döntő miatt az Olaj KK u20-asai ne tudjanak ott lenni az elődöntőben – mondta az iSzolnoknak Tasnádi Zoltán. – Tamást nem ismerik még a felnőttek, de azért 18 pontot aligha kell megmagyarázni, ez egy nagyszerű teljesítmény.

– Hogyan került Pallai Tamás az Olaj felnőtt keretéhez?

– Tamás alapvetően Honti Viktor junior csapatának a tagja, kulcsembere volt az idén U18-as döntőbe jutott csapatnak. Neki különösen jó esztendeje volt az idei, Honti Viktor mellett minden területen fejlődött. Immár kulcsembere az U18-as válogatottnak, s a korosztály bajnoksága után az utóbbi hetekben a felnőttekkel edzett. Dragan Aleksic, az A-csoportos gárda vezetőedzője is tehetségesnek tartja, így számomra nem is volt meglepő, hogy a jelenlegi helyzetben csapatba tette.

– Ha azt nézzük, az Akadémia igazán büszke lehetett ma este, hiszen négy játékosuk is pályára lépett Szombathelyen.

– Valóban azok vagyunk, s ezt alighanem valamennyi kollégám nevében mondhatom. Várbíró Gergő is több mint 20 percnyi játékidőt kapott, s egyáltalán nem vallott szégyent, és Orbán Bendegúz, valamint Gilszki Erik is belekóstolhatott egy felnőtt bajnoki elődöntő légkörébe. Ezúton is gratulálok nekik, bebizonyították, hogy érdemesek a türelemre és a lehetőségre! Remélem, meg is kapják.

– Térjünk vissza Pallaira, miért tudott már most ilyen jó teljesítményt nyújtani?

– Tamás a szolnoki kosárlabdázás nagy ígérete, aki nem csupán tehetséges, de remek fizikai adottságai vannak, s emellett olyan mentális tulajdonságokkal rendelkezik, ami nagyon sok jóval kecsegtet a jövőt illetően. Nagyon szorgalmas, a szó pozitív értelmében vezértípus, tud irányítani, jó a kinti dobása, a betörése, jól védekezik, s rendkívül alázatos, igazi csapatember.

– Bő egy évvel ezelőtt alakult a Szolnoki Kosárlabda Akadémia. Miben tudtak előrelépni ennyi idő alatt?

– Több évnyi tudatos munka van amögött, hogy a Szolnoki Sportiskola csapatai jól szerepelnek a bajnokságokban, s nyilván nem az akadémiai minősítés miatt lett ígéretes játékos Pallai Tamásból. Igyekszünk mindent megadni a játékosainknak, jó látni, hogy a rengeteg befektetett munka, köszönhetően az edzőknek, s természetesen a játékosoknak, most végre látszik! Olyan fiatalok állnak a felnőtt csapat kapuja előtt, akik persze még sok-sok munka árán, de A-csoportos játékosokká válhatnak. Az Akadémia az eddig járt úton halad, mi a munkában hiszünk, a többi kérdésre, így például arra, hogy a ma pályára lépő játékosaink közül kiből lehet felnőttként is Olaj-játékos, az idő fog választ adni.

Fotó - iszolnok.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus