Interjú: A Körmend másodedzője értékelte a csapat szezonját

"Egész szezonban éreztük a támogatást a szurkolóink részéről, le a kalappal előttük. Tényleg mindig olyan, mintha hatodik emberként ott lennének a srácokkal a pályán, ezt mi mindig igyekszünk meghálálni kemény munkával." - Németh Levente

Az Egis Körmend facebook oldala interjút közölt a csapat másodedzőjével, Németh Leventével.

Levi U16-os csapata éppen úton van Budapestre, ahol a Zsíros Akadémia ellen harcolhatják ki az országos döntőbe jutást. Az első mérkőzést hazai pályán 9 ponttal megnyerték fiataljaink. A 16:30-kor kezdődő mérkőzés élőben megtekinthető, a linket a kommentek között megtaláljátok!

Nagyon hullamzó volt a szezon. A kupáról épphogy lecsúsztunk, de a play-off szereplés is az utolsó alapszakasz meccsen dőlt el. Hogy értékelnéd a szezont? Mi volt a fordulópont, ami átbillentette a csapatot?

Nagy reményekkel indultunk neki ennek az évnek, szerettünk volna eggyel feljebb lépni a tavalyi sikeres évad után. Sajnos várakozáson alul kezdtünk el szerepelni, nem úgy működött a csapat együtt, ahogyan azt mi előzetesen elterveztük. Ennek fényében azt gondolom, hogy a kezdeti nehézségek ellenére is tudtunk egy bronzérmet szerezni, ami emberfeletti teljesítmény, és borzasztóan büszkék lehetünk erre, hiszen rengeteg munkát végeztünk el. Fordulópontként három fontos idegenbeli győzelmet is megemlítenék. Az első a Szeged elleni mérkőzés, hiszen 4 nappal az edzőváltás rendkívül fontos volt, hogy új dolgokat beiktatva is tudjunk nyerni egy nagyon nehéz ellenfél ellen. A második az Alba otthonában aratott siker, ahol talán mindenki láthatta, hogy igenis számolni kell velünk, mert egy igazi bajnokesélyes csapat ellen tudtunk majdhogynem dominálni. A harmadik pedig a heroikus fordítás a Falco otthonában, de ezt talán nem is kell ecsetelnem miért.

Mi változott Tatu decemberi kinevezése után?

Először is szeretném megköszönni itt is Antonis munkáját, rengetet tanulhattam tőle, és borzasztóan sokat köszönhet a klub neki, mindig alázattal végezte a dolgát. A legfontosabb az volt az edzőváltás után, hogy a játékosok kicsit felszabadultabban érezzék magukat, hiszen a sorozatos kudarcok miatt nagyon görcsössé vált a játékunk. Azt gondolom a Tatuval rendre megadtuk a srácoknak az eféle “szabadságot”, amivel elkezdtünk indulni felfelé. Szakmai szempontból pedig egy új védekezést kezdtünk el alkalmazni, hiszen tudtuk ez volt talán a játékunk leggyengébb része, így próbáltuk folyamatosan javítani hibáinkat.

Ha egy momentumot kéne kiemelned a szezonból, mi lenne az?

Személy szerint nekem a Szolnok elleni továbbjutás a legnagyobb emlék ebből az évből. Borzasztóan sokoldalú csapat, rengeteg variácóval rendelkeztek mind védekezésben, mind támadásban, ezért a felkészülés és a terv kialakítása is nagyon sok munkát vett igénybe. Hatalmas kő esett le a szívemről, az összes munka amit beleraktunk megérte a végén.

A fantasztikusnak mondható 3. helyet szerezte meg a csapat. Elégedett vagy, vagy esetleg úgy érzed, hogy az Alba ellen bent hagytunk valamit a szezonban?

Abszolút elégedett vagyok. Be kell ismerni, az a fajta játékstílus amit az Alba képvisel, egész egyszerűen nem fekszik nekünk, egy pillanatra sem volt kérdés a továbbjutásuk, amihez itt is gratulálok! Amilyen mélyről érkeztünk, és amilyen utat megjártunk az egész idény során, nagyon szépen csillog ez a bronzérem a nyakunkban.

A Körmend Tábor idén is kitett magáért. Milyen érzés hétről-hétre ilyen szurkolók előtt meccselni?

Egész szezonban éreztük a támogatást a szurkolóink részéről, le a kalappal előttük. Tényleg mindig olyan, mintha hatodik emberként ott lennének a srácokkal a pályán, ezt mi mindig igyekszünk meghálálni kemény munkával. Voltunk nagyon lenn a szezon elején, de ők akkor is kitartottak mellettünk, amit nagyon köszönünk nekik!

Vége a szezonnak, itt a nyár. Mik a tervek?

Számomra még rengeteg munka van hátra, hiszen először U16-os csapatommal szeretnénk kiharcolni az “A” Döntőbe jutást, ezután pedig már Székesfehérvárra utazok, ahol elkezdődik a felkészülés a nyári U18-as Európa Bajnokságra, ahol minél szebb eredményt szeretnénk elérni. Szeretném képezni magam tovább, hiszen rengeteget kell még tanulnom, aminek érdekében mindent meg is fogok tenni. Kevesebb jelenjen meg

 

Fotó, slide: Egis Körmend Hivatalos facebook

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus