Interjú: A Szedeák játékosai már a következő feladatra koncentrálnak

Remek rajtot vettek a szegediek a bajnokságban: hat meccs, négy győzelem.

Az SZTE-Szedeák erőcsatára, Bognár Kristóf nyilatkozott az együttes honlapjának:

Hat meccs, négy győzelem, közte olyan skalpokkal, mint a Zalaegerszeg és a Falco. Legutóbb pedig Kecskeméten is győztesen vonulhattunk le a pályáról, remek rajtot vettünk a bajnokságban.

– Én is úgy gondolom, jól kezdtük a szezont. Zalaegerszegen ugyan voltak hiányzói az ellenfelünknek, de azt a szituációt is ki kellett használni, annyi ember és olyan szurkolás előtt nem volt egyszerű dolgunk. Nagyon jó érzés, hogy pozitív mérlegünk van hat meccs után. Mindenki motivált a csapatban, keményen dolgozunk tovább a Nikola által kitalált rendszerben, a légiósainkról már az elején kiderült, hogy nagyon nyitott személyiségek, akikkel könnyű megtalálni a közös hangot, és sorban bizonyítják a játékukkal is, hogy milyen teljesítményre képesek – összegezte az eddigieket csapatunk játékosa, Bognár Kristóf.

Lendületben vagyunk az utóbbi hetekben, hiszen zsinórban három mérkőzést nyertünk, a jó szezonrajt pedig sokat jelenthet a későbbiekben is.

– Az első győzelem megszerzése mindig fontos. Az, hogy nekünk ez rögtön az első meccsen, idegenben sikerült, valóban adhatott egy jó alapot a folytatásra. Azonban nem nézhetünk vissza mindig a múltba, hiszen sorra jönnek a meccsek, a következő találkozóra kell fókuszálni, és ott kell kihozni a legjobbat magunkból – tette hozzá erőcsatárunk.

Bognár Kristófnak ugyan nem ment a játék a Kecskemét elleni meccs első félidejében, a második félidőben viszont több fontos momentummal járult hozzá a győzelmünkhöz – végül 16 ponttal, 8 lepattanóval és 2 blokkal zárt.

– Egyelőre nem úgy dobok idén, ahogy szeretnék, nem vagyok megelégedve magammal, dolgozok azon, hogy még jobb legyen a dobóformám. Persze, örülök, hogy voltak fontos pillanatokban szerzett kosaraim Kecskeméten. Ez a meccs is igazolja, hogy mennyit jelenthet, ha a társaktól is érzed a bizalmat, és fontos, hogy tiszta fejjel tudj odaállni, és tudd magadról, mire is vagy képes – mondta Vipi.

Ami pedig a következő kihívást illeti, csütörtökön 18 órától a Szolnoki Olajbányászt fogadjuk az újszegedi sportcsarnokban: a nyolcszoros bajnokkal azonos mérleggel állunk jelenleg (4 győzelem és 2 vereség) így mindkét csapat számára egy igen fontos meccs lehet a csütörtöki.

– Picit hasonlít a két csapat játéka, hiszen a Szolnok is a gyors indításokra épít, szélesen játszik. Mindenképpen jó mérkőzést várok, és remélem, hogy a hétköznapi időpont ellenére minél többen ki tudnak majd látogatni a meccsre, és buzdítanak minket – zárta Bognár Kristóf.

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva

 

Fotó, slide: szte-szedeak.hu; Faragó Imre

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus