Ivkovics: Kiemelném Vojvoda Euroliga-szintű játékát

A szövetségi kapitány szerint a fiatalok közel állnak ahhoz, hogy letaszítsák Vojvodát a trónjáról - csapatként nagyon jó meccset játszott a válogatott.

Hétfő este szoros vereséget szenvedett a magyar férfi válogatott Olaszország ellen, a találkozó után a két szövetségi kapitány értékelt.

Ivkovics Sztojan (nso.hu): – Nagyon jó meccset játszottunk, sajnos kikaptunk. Tudtuk, hogy az olaszok tehetségesek, mindig van plusz egy passzuk, amit nem lehet levédeni. Embereiket év közben az Euroligában látjuk, ez pozitív impulzus kell legyen a játékosainknak, hogy milyen messzire lehet eljutni. Megyünk tovább, a következő két mérkőzésből legalább egyet meg kell nyernünk, ha azt akarjuk, februárban a mi kezünkben legyen a döntés. Külön kiemelném Vojvoda Dávid Euroliga-szintű játékát ezen a két selejtezőn és a fiatalokat is, akik közel állnak ahhoz, hogy letaszítsák Dávidot a trónjáról.

Romeo Sacchetti (nso.hu): – Nagyszerűen kezdtünk, az első öt perc után úgy tűnt, be is fejezhetjük a meccset, de a magyar válogatott erős volt, hazai pályán kiválóan küzdött, hiába húztunk el tizenkét-tizennégy ponttal, háromszor is visszakapaszkodott. Tudtuk, hogy nehéz lesz, de amikor hátrányba kerültünk, sikerült javítani a védekezésünkön és felpörgetni a támadójátékot.

fotó: fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus