Még küzd az átállással az Alba légiósa

Kyron Cartwright közel 18 órát repült Fehérvárig - korábban csak egyszer járt Európában, Magyarországon még soha. 

Július 18-án látta el kézjegyével a szerződését, bő egy hónap elteltével pedig megérkezett és munkába állt az Alba amerikai játékos, Kyron Cartwright. A 22 éves újonc egyetemi csapatának, a Providence Friars gárdájának meghatározója volt az utóbbi években, reményei szerint kulcsfigura lesz Fehérváron is. A 180 centi magas, 84 kg súlyú, balkezes irányító már dolgozik Dzunic Branislav és Góbi Henrik irányításával.

- Az igazság az, hogy küzdök az átállással, Kaliforniából érkeztem vasárnap este. Az időeltolódás kilenc óra, ami azért érezteti hatását. Los Angelesben szálltam repülőre, nyolc és fél órát utaztam Torontóba, onnan pedig kilencet Budapestre. Nehéz nap volt, aminek örültem, hogy a kanadai városban mindössze húsz percet kellett várnom, azonnal indult a gép, ami Budapestre szállított. A csapatról az első benyomásaim jók, a csarnok is tetszik, ami fontos, a klubnál mindenki kedves és barátságos velem. A városból még nem láttam semmit, az elkövetkező hetekben erre is sor kerül - nyilatkozta Cartwright az albakosar.hu-nak.

A tengerentúli kosaras különösebb információkkal nem rendelkezik sem a koronázóvárosról, sem az Alba Fehérvárról. Azzal tisztában van, hogy olyan csapathoz írt alá, amely rendszeres szereplője a nemzetközi porondon zajló küzdelmeknek, a hazai mezőnyben pedig mindig az aranyat célozza meg.

- Nem jártam Magyarorországon, Európában is mindössze egyszer, szülővárosom, a Compton College középiskolás együttesével töltöttünk egy hetet Olaszországban, szerintem öt évvel ezelőtt. Helyi, hasonló korosztályú együttesekkel mérkőztünk, arra emlékszem, hogy jó eredményeket értünk el. A fehérvári csapat kapcsán mindössze a tavalyi szezonban itt pattogtató Sir’dominic Pointer a közös pont, őt ismerem, az egyetemi bajnokságban, más-más csapatban, ám azonos divízióban szerepeltünk, többször játszottunk egymás ellen. Kezet fogtunk, de soha nem beszélgettünk egymással.   

fotó és forrás: albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus