Mészáros most érezte először, hogy mindenki küzd a másikért

A Jászberény játékosa beszélt a csapat idei első győzelméről és az együttes jelenlegi helyzetéről.

Vasárnap este Kaposváron született meg a Jászberényi KSE idei első győzelme, ennek apropóján pedig Mészáros Mátét, a csapat játékosát kérdeztük arról, hogy hogyan élte meg a mérkőzést és a kiélezett végjátékot, mi kellett a sikerükhöz, illetve hogy számított-e arra nyári ideigazolásakor, hogy ennyit kell várni az első győzelemre.

"Az első győzelemnek lélektenilag mindig nagyon nagy jeletősége van, sajnos nekünk erre nagyon sokat kellett várni. Mikor Jászberénybe szerződtem, akkor tudtam, hogy a tavalyi sikert nagyon nehéz lesz megismételni, de én azzal a szándékkal érkeztem ide, hogy ez megvalósuljon. Most először éreztem azt a pályán, hogy mindenki küzd a másikért, a csapatért. Ez érezhető volt a meccs kezdetétől és azt gondolom, hogy kisebb időszakokat leszámítva végig kontrolláltuk a meccset. A végjáték sok izgalmat tartogatott, teljesen ki-ki meccs volt az utolsó másodpercig. Úgy gondolom, hogy a szerencse most a mi oldalunkra állt a végén és így egy hajszálnyival jobbak voltunk a Kaposvárnál" - mondta Mészáros.

A társaság helyzete eddig közel sem volt egyszerű, hiszen Nikola Lazics vezetőedző a szezon közben távozott, komoly sérüléshullám sújtotta és sújtja őket, légióst is kellett cserélniük. "Azt kell mondjam, hogy a körülmények eddig csak nehezítették a dolgunkat. A sport ilyen, ami elmúlt, az már történelem, a kifogások soha nem segítenek az életben. Próbáltunk és próbálunk a mai napig alkalmazkodni a helyzethez és kihozni a legtöbbet belőle. A csapatban van egy állandó feszültség a sok vereség miatt, de ezeket mind ki kell zárni, amikor a pályára lépünk és úgy állni minden meccshez, mintha az lenne az első a bajnokságban. Szerencsére vannak rutinos játékosok a csapatban, akik ilyen helyzetben is tudják, milyen a helyes hozzáállás és ezzel segítik a csapatot.

Ami a csapatot dirigáló Lo Elhadji Malick munkáját illeti: "Malick jó edző és jó ember, aki pontosan tudja, hogy ennek a csapatnak jelenleg mire van szüksége leginkább morálisan és ennek tudatában próbálja rendezni a sorainkat. Aki követi minden meccsünket az látja is, hogy jó úton haladunk annak irányába, hogy a rengeteg vereségünket korrigáljuk."

Az első lépés tehát megvan, pénteken viszont már Debrecenben kellene megtenni a másodikat. "A kaposvári meccs napján boldogok voltunk, de mindenki tisztában van azzal, hogy ez csak egy kis lépés a sikereink irányába és most kell még keményebben dolgoznunk. Hétfőn már mindenki a pénteki meccsre koncentrált, mert szeretnénk Debrecenben is győzelemmel elhagyni a pályát."

Ami pedig Mészáros egyéni teljesítményét illeti: neki is áttörést hozhat a kaposvári győzelem, hiszen először érte el a tízpontos határt a szezon során. "Nekem személy szerint nagyon nem úgy ment a játék a kaposvári meccsig, ahogy szerettem volna, de úgy érzem, hogy ez a meccs adott némi önbizalmat és hitet nekem, ami remélem a továbbiakban állandósul és többet tudok segíteni a csapatnak."

fotó: Jászberényi KSE

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus