SKC-Körmend: így érezték belülről

Ahhoz képest, milyen ádáz küzdelem zajlott a pályán az MKB Arénában a Sopron-Körmend meccsen kedélyes kávéházi kvaterkázásnak tűnt a meccs utáni sajtótájékoztató. Ez persze ha a szereplőket nézzük, érthető is, hiszen a két szakvezető, Sabáli és Hencsey dolgoztak együtt, a két meginvitált kosaras, Ruják András és Ferencz Csaba az előző években egy csapatban szerepeltek Körmenden.

Nézzük, hogyan vélekedtek a kosarasok a forró légkörű, kemény csatáról!

Ruják András 10 ponttal zárta a meccset, 4 kétpontos kísérletéből 2 ért célba, s mindkét tripláját beemelte volt csapata kosarába. "Lőlapjára" még 1 lepattanó, valamint 2-2 gólpassz s eladott labda került. Ő így látta a meccset: - Jó, ugyanakkor furcsa érzés volt azok ellen játszani, akikkel három évig egy csapatban kosaraztam, hiszen Körmenden a mag együtt maradt. Származott is némi előnyöm ebből. A védekezésünkkel eddig sem volt gond, de most az első félidőben végre kimondottan jól is támadtunk. Szünet után a körmendi zóna megakasztott minket, de szerencsére a végjátékban sikerült labdákat szerezni s az ellenfél fölé kerekedni. A triplám, a körmendi vezetés után? Helyzet volt, el kellett dobni – szerencsére bement.

Ferencz Csabának óriási szerepe volt a szünet utáni körmendi felzárkózásban. Az első félidőben az  éppen Ruják által remekül őrzött válogatott bedobó a záró szakaszban dobott két triplát, lendületet adva társainak. Ő a következőket mondta a nagy csata után: - Az első félidőben nagyon gyengén védekeztünk, és ezt kihasználva a Sopron jó játékkal elhúzott. Szünet után védekezést váltottunk, és a zónával sikerült felzárkóznunk, visszajöttünk a mérkőzésbe, sőt  a hajrában a vezetést is át tudtuk venni. A végjátékban azonban jött pár buta hiba, eladott labda, ezt kihasználva ismét meglépett a Sopron és nyert, amihez gratulálok.

Fotó, Slide: Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus